Често хората се сблъскват с коварен проблем, когато не е

...
Често хората се сблъскват с коварен проблем, когато не е
Коментари Харесай

Учени установиха кои храни причиняват плешивост при мъжете

Често хората се сблъскват с подъл проблем, когато не е ясно за какво косата стартира да пада.

Понякога такова изобретение приключва с ослепително плешиво леке, макар че наподобява, че в фамилията няма плешиви хора, а и напреднала възраст не е настъпила. Причината обаче може да е на повърхността – храната.

Екип от откриватели от китайския университет Цинхуа откри, че сладките питиета могат да доведат до оплешивяване.

В изследването са взели участие 1951 мъже на възраст от 18 до 45 години. Те попълниха въпросници за оценка на храненето, физическото и психическото здраве.

В резултат на това специалистите откриха връзка сред високата консумация на подсладени питиета и оплешивяването при мъжете. Между другото, посттравматичното стресово разстройство още повече предизвика загуба на коса.

Учените допускат, че огромното количество захар провокира реакции, вследствие на които космените фоликули получават по-малко глюкоза. Храненето на косата е понижено и тя умира.

Все отново би трябвало да се означи, че изследването има някои ограничавания. Не всички от участниците в него имали доказана от доктор диагноза. Следователно крайните резултати от тази работа към момента би трябвало да бъдат тествани още веднъж и доказани в дълготрайни проби.

/  и във Facebook

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР