Често чуваме от психолози, че децата на разведени родители е

...
Често чуваме от психолози, че децата на разведени родители е
Коментари Харесай

За развода ви са виновни родителите!


Често чуваме от психолози, че децата на разведени родители е доста по-вероятно също да се разведат. Нищо чудно, детето е расло при различен модел на общуване, в който шерването и разбирането са липсвали или не е възприета задоволително информация за сполучливо справяне в конфликтни обстановки. Психолозите споделят мъчно е децата да надскочат опита на родителите си и са прави – това е най-голямото предизвикването, което имаме в живота си.

Но дали би трябвало да упрекваме родителите си поради неприятното стичане на събитията при тях за

личните ни несполуки в любовта и фамилните връзки и до какъв брой?

По данни на Американска асоциация на психолозите сред 40-50% от фамилните двойки се разделят, като това се отнася за общества, в които 90% от браковете са подписани преди навършване на 50-годишна възраст на някой в двойката.

Изследователски екип от Университета в Римчмънд, щата Вирджиния, Съединени американски щати, и Университета Лунд, Швеция вземат решение да ревизират тази теза за въздействието на средата. Те подхващат забавно проучване, при което проучват данните на фамилии с осиновени деца, като наблюдават историята на приемното семейство, биологичните родители и по-късно способността на порасналите деца да изградят крепко семейство. За разбора те се стопират главно на тези случаи, в които има разминаване в историята на биологичните родители и осиновителите.

Свързани публикации.. Как децата схващат развода и по какъв начин да ги подкрепим? Семейна логика на психиката с Деница Банчевска и доктор Веселин Христов 0 Жените по-често от мъжете желаят бракоразвод. Защо ли? 1 5-те най-често срещани неточности от родители в бракоразвод 0

Един главен въпрос ги вълнува

споделя проф. Джесика Салваторе от американския университет – дали средата е причина за предаване на развода от потомство в потомство или въпреки всичко има някаква генетична връзка, която също оказва въздействие.

Самите откриватели споделят, че получените резултати от проучването им са по-скоро спорни. Което пък

акцентира истинността и значимостта на втората теза – че генетичните фактори преобладават над психичните.

И в случай че това ще успокои, най-малко за Съединени американски щати регистрите отчитали

понижаване на разводите след взрива им през 80-те години.

Изследването ще бъде оповестено в новия брой на Psychological Science.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР