Нормално е в една двойка да възникват конфликтни ситуации. Както

...
Нормално е в една двойка да възникват конфликтни ситуации. Както
Коментари Харесай

Постоянните караници вредят повече на здравето на мъжа


Нормално е в една двойка да пораждат конфликтни обстановки. Както настояват специалисти по фамилни връзки опълчването е един от най-хубавите принадлежности за образование При несъгласия има разнообразни гледни точки, което може да усъвършенства личните ни възгледи, да обогати персоналния ни опит, да развива взаимоотношенията ни и нас самите. Но...

Но продължителните и нерешени спорове могат съществено да навредят на здравословното положение. Не „ чуваме “ за първи път сходна поговорка. Този път обаче става въпрос за изказване, изказано и показано на конференцията на Международната асоциация по проучване на взаимоотношенията в Колорадо.

По предварителни резултати на научния екип от Университета на Невада и Университета на Мичиган честите „ кавги “, които обгръщат нескончаем интервал от време се отразяват пагубното на здравословното положение на двамата сътрудници.

За задачата откривателите събират информация за качеството на фамилния живот на 373 хетеросексуални двойки за интервал от 16 години. Тях ги вълнувал въпросът какви в реалност могат да бъдат дълготрайните последици при съществуване на чести различия сред сътрудниците, по какъв начин се отразяват те на децата, финансовата непоклатимост, родните и прочие

В анкетната си карта те присъединили въпроси и за качеството на съня, степен на раздразнителност и нервност, периодичност на главоболие, продуктивност и по какъв метод здравословното им положение повлиявало продуктивността им.

Станало е повече от ясно, че страничният резултат на свадите е надалеч по огромен от рамките на фамилното огнище. Въобще, мощната конфликтност би могла да се пояснява за също толкоз нездравословна, колкото нездравословните привички като тютюнопушене и корист с алкохол, разясняват откривателите. И, сигурно, неприятният климат вкъщи визира в по-голяма степен здравето на мъжа, в сравнение с дамата...

Не бързайте да назидавате дамите обаче! Защото, от друго сходно изследване, е ясно, че пък мъжете са тези, които в по-голяма степен се възползват от резултатите на положителния брак... Което малко наподобява на приказката: „ Мирна жена, мирна глава! “

От значение е и броят тематики, по които са налични различия в двойката. Колкото повече разминавания има във възгледите сред двамата, толкоз по-лошо това се отразява на здравето на мъжа. При дамите цифрата тематични разлики не се оказал фактор за утежняване на здравословното им положение.

Свързани публикации.. 8 признака за невярност при дамите 8 Нападение и защита в междуличностните взаимоотношения. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и доктор Веселин Христов 0 Що е то градивен спор в двойката? Семейна психотерапия с Деница Банчевска и доктор Веселин Христов 0

Конфликтите могат да се окажат рискови за здравето на сътрудниците, в случай че те са фактически враждебни един към други, изпадат в позиция да се пазят при различия или спорят непрекъсното по една и съща тематика, без да намират решение по нея.

Това може да се отрази освен на психологичното положение, само че става причина за нараснал синтез на хормоните на напрежението, нервност, промени в апетита и други В дълготраен аспект вредите са неизбежни върху общото богатство и на двамата сътрудници.

И тези резултати не са за занемаряване: проучване приключило преди две години свързва честите кавги мускулни болки и сърдечносъдови заболявания; друго, оповестено през 2013 година свързва проблематичните фамилни връзки с разстройства на имунната система.

Ще кажете – то, май е по-добре да живееш самичък! Има аргумент при неприятен климат вкъщи, само че не трябва да подминаваме и други данни, които демонстрират, че фамилният живот усъвършенства както физическото, по този начин и психическото положение на индивида.

Всъщност, цената на връзката сред двама души не се състои в два подписа и замяна на брачни халки, даже и контракт, изгодата на този съюз зависи от това какво вършат двамата сътрудници в продължение са всички години дружно. Горчиво!
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР