Често човек дълго време не може да си даде сметка,

...
Често човек дълго време не може да си даде сметка,
Коментари Харесай

Манипулаторите най-често използват тези думи

Често човек дълго време не може да си даде сметка, че е манипулиран, изключително когато това се прави от близки хора.
Но такива връзки са изключително рискови за душeвността. Как да ги разпознаем? Ето топ фразите, които манипулаторите просто обожават.

Винаги ме разбираш неправилно
Никой не споделя, че в една връзка няма да се сблъсквате с проблеми и недоразумения, само че манипулаторът в никакъв случай няма да признае, че това също е и по негова виновност. Неговата задача е да ви накара да се почувствате отговорни. Той ще ви накара да мислите, че нещо не е наред с вас, защото непрекъснато го разбирате неправилно и ще ви вмени възприятието за виновност.

Ти въобще не ме обичаш
В самото начало на връзката манипулаторите елементарно очароват колегата си, убеждавайки го, че е извънреден. Но незабавно щом усетят вашето предимство, ще стартира поток от изречения в стила на „ Ти въобще не ме обичаш! “, „ Винаги мислиш единствено за себе си “ и така нататък

Радвай се, че ме имаш
Много постоянно манипулаторът намира за сътрудник човек с извънредно ниско самочувствие и със съзнанието на жертва, написа " Дарик ". Такъв човек извънредно се опасява да остане без сътрудник. В такава токсична връзка фразите „ Без мен си никой “, „ Ако не бях аз, щеше да останеш самичък “ са типични. И което е най-неприятното, те в действителност работят върху колегата, принуждавайки го непрекъснато да се извинява.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР