Често четем и говорим за нещата отвъд и за фините“

...
Често четем и говорим за нещата отвъд и за фините“
Коментари Харесай

Резонансът на Шуман и Гея: Връзка между мозъка ни и планетата

Често четем и приказваме за нещата оттатък и за „ фините “ сили. Някои ги дефинират като духовни или астрални, само че те са добре познати и типизирани от академичната просвета. Говорим за сили, чиято природа е електромагнитна. Те са свързани с радиационни полета, земни магнетизми, галактически лъчения и прочие Резонансът на Шуман попада в този набор. Този феномен е кръстен в чест на физика Винфрид Ото Шуман (1888-1974), който математически е предсказал съществуването му през 1952 година, макар че е следен за първи път от Никола Тесла и е в основата на неговата скица за транспорт на безжична сила и връзки. 
Резонансът, за който той приказва, се състои от лента от ELF („ извънредно ниски честоти “) с пикове от почти 7,83 Hz, която заобикаля Земята и се намира в пространството сред повърхността й и йоносферата като „ декор “ на електромагнитното поле на планетата.(Преди да продължим, би трябвало да разграничим някои концептуални неточности:1. Към момента на откриването си тази стойност е била „ приблизителна “ - т.е. съществуват зонирани и времеви съмнения. Например зачестяването на електрическите стихии в света оказва въздействие върху тази периодичност.2. Днешната стойност на Шумановия резонас се показва, че е 12 Hz, само че тя също е променлива.3. Електромагнитната периодичност на тези талази няма нищо общо със скоростта на въртене на Земята.)
Но да се върнем на въпроса за какво макар всички нелепости, които се изговарят по тази тематика и всички лъжи, които се популяризират от десетилетия, тя провокира подобен плевел интерес измежду хората. Дали тъй като съгласно разнообразни създатели „ Шумановият резонанс " има директна връзка с фината природа на човешкото създание? Най-разпространената догадка е, че резонансът има същата периодичност като Алфа положението, създадено от човешкия мозък и че увеличението на неговата амплитуда би довело до увеличение на честотите и на човешкия мозък, а това би било доказателство за „ квантовия скок “ на човечеството. Това ли е историческият скок в отварянето на съзнанието?

Принцип на сходството

Вярно е, че аналогията е един от главните и фини правила на спиритуалистичното схващане на Вселената. Въпреки че учените ще кажат, че това е илюзия, известна като ergo propter hoc („ с това, затова заради това “ - израз, с който в научните среди се отбелязва логическа грешка), пробното наблюдаване непрекъснато го удостоверява.
Езотериката твърди, че човешкото създание има церебрално държание, което следва „ държанието " на ELF на планетата, на която живее. Смята се, че резонансът на Шуман влияе и трансформира електрохимичната интензивност на мозъка. Много скептици отхвърлят тази позиция и могат да извадят купища доказателства, че в света на науката това е погрешно. Но дано не забравяме, че един от главните правила на Вселената - правилото на сходството - се основава върху изказванието, че един факт подхожда на различен, само че не значи, че единият от тях създава другия.

Електромагнитно хармонизиране

Мозъчният темп, който познаваме като Алфа (индуктор на това, което възприемаме в положение на дълбока миорелаксация, медитация, положението на мозъка Ку, Дзен и т.н.), не е 7,8 (нека закръглим на 8) цикъла в секунда, а сред 8 и 12 c/sec. Когато мозъчната периодичност се промени - било то нагоре или надолу - тя се трансформира в друга категория мозъчни талази и този развой се характеризира с друга психологична картина.
Тези мозъчни честоти са електрохимични и макар че работят върху електромагнитната природа на човешката природа, те съставляват единствено още една променлива. От друга страна естеството на резонанса на Шуман е извънредно електромагнитно. Приемаме, че безспорно има връзка сред откритието на Шуман и човешката природа, само че тази връзка може би не е психическа, а електромагнитна. Всяка смяна на полето на ELF може да окаже въздействие както на чисто биологично равнище, по този начин и върху интензитета на ауричното поле - на биоенергийно равнище. 
Всяко доста изменение на резонанса на Шуман на планетарно равнище води до смяна на нашите лични електромагнитни полета. Злоупотребата с интернет и WiFi, близостта на електропроводи и публични трансформатори, тежките машини, които работят непрестанно - това са все фактори, които ни смущават. Увеличаването на разстройствата в полето на Шуман трансформира нашите електромагнитни полета и това също стои зад избрани болести, междуличностни, политически спорове и така нататък
Ето за какво „ парапсихологичната хармонизация “ би трябвало да включва и „ радионични хармонизации “ или „ електромагнитни хармонизации “, в случай че предпочитате да ги наричате по този начин.

Гея

Безспорно е, че „ полето на Шуман “ (както ще го назовавам отсам нататък) има доста забавен аспект за всички нас. Електромагнитните импулси на по-голямото електромагнитно „ поле “ подхождат на човешкото електромагнитно поле. Гея пък е „ съзнанието “ на Земята. Нашето естествено парапсихологическо разположение ни разрешава да „ контактуваме “ с него, да се „ настройваме " по отношение на него и да го “съпреживяваме “.
Ще стъпя в празнотата и ще предложа съмнението си, че „ резонансното поле на Шуман “ и  „ Акашовите записи “ са едно и също нещо. Че „ полето на Шуман “ и аварийното копие на Колективното несъзнавано са идентични. Твърдя, че хипотезата ми е разумна - за какво така нужното на човечеството извънмозъчно „ вместилище на информация “ да не е полето на Шуман? Не мисля безусловно за съзнателна и самостоятелна Гея, която „ ни приказва “, а по-скоро, че доста феномени, които възприемаме (и вършим грешката да тълкуваме безусловно, без даже да преминем през отражението на своята алегорична природа), показват по какъв начин нашето несъзнавано рационализира импулсите на Реалността на тази Гея. И тук би трябвало да се върнем към това, което разбираме под Реалност.
Последните научни проучвания демонстрират, че съзнанието е физически интегрирана, причинно дейна информация, кодирана в световното електромагнитно поле на мозъка. Вече е повече от ясно, че Реалността не е „ това, което се вижда и допира “. Реалността с основна писмен знак е една по-голяма, трансцендентна над-реалност, която можем не толкоз да „ възприемем “, едвам „ разберем “. Тя включва всичко, което надвишава действителността в парадигмата, възприета от индивида. Човекът има предства и за Реалността, само че я декодира неправилно.
Всеки, който „ съпреживява “ полето на Шуман, осъзнато получава достъп до „ информацията “. Полето на Шуман съдържа освен електромагнитни полета. Може би това е мястото, където нашата несъзнавана душeвност „ инсталира “ информацията.

Как да се възползваме от това познание

Човек може да влезе в Алфа в миг на ниска интензивност на полето на Шуман - най-близо до  7,83 Hz. Това би му разрешило достъп до информацията, съхранявана в Алфа бранша, както и опцията да я употребява като „ притежател “ на своята психическа сила, проявявайки това в необятен набор от парапсихологична феноменология.
Полето на Шуман може да се употребява като „ камбана “ или „ резонансна кутия “ на груповото несъзнавано. Многобройни са хипотезите по тази тематика, свързани с езотерични понятия като „ космократор “, „ планетарен талант “, „ егрегор “. Полето може да е в ролята на „ еластичен мега-медиатор ", който разрешава на „ психическото “ да се материализира като „ физическо “.Езотериците одобряват, че този всемогъщ „ еластичен посредник “ е астралната низина. Все още зее голяма яма сред „ умствената “ и „ астралната “ действителност. Полето на Шуман е оня медиатор сред психическото и астралното. И в случай че се съгласим, че е по този начин, дали в това „ поле “ („ равнище “, „ низина “ или „ лимбо “) не остават избрани същества от промеждутъчен темперамент...?
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР