„Чест му прави на Христо Иванов - той вече се

...
„Чест му прави на Христо Иванов - той вече се
Коментари Харесай

Плевнелиев: Не стъпих в Скопие, защото не исках да легитимирам антибългарския режим на Никола Груевски

„ Чест му прави на Христо Иванов - той към този момент се дръпна обратно. Бойко Борисов е подготвен да го направи, и го е заявявал неведнъж, в това число и в диалози с мен. Кирил Петков би трябвало да го направи. Борисов постоянно е бил за европейското развиване на България. Той постоянно е бил подготвен да сложи решенията пред личното си его и разрушителността и съм сигурен, че може да бъде част от положителен сюжети, в който България се форсира за стратегически вложения, златен дъжд от еврофондове, влизане в еврозоната и Шенген ", съобщи президентът в интервала 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев в отговор на въпрос за евентуалното образуване на бъдеща проевропейска коалиция, в случай че актуалните водачи на партиите се оттеглен обратно.

Плевнелиев добави, че е Борисов му е го споделил в диалог през вчерашния ден (неделя -б.р.).

" Очаквах от Кирил Петков да излезе в Народно събрание, да провежда спор, да каже за какво в този геополитически миг е значимо да заемем вярната позиция. Той по някакъв метод се скри и остави Народното събрание да взима решение. Така даде самодейността на ГЕРБ, която се възползва оптимално ".

По думите му в този момент всичко е в ръцете на държавното управление.

" Радвам се, че хванахме последния вагон на последния трен. Особено благодаря на ГЕРБ и техния водач, които съумяха да вземат завоя в сложен миг. Благодаря и на Движение за права и свободи, и на Демократична България, които в Народното събрание изковаха решение, което е значимо за България ", сподели още той в ефира на Би Ти Ви.

Според него от България се е очаквало да бъде проевропейски фактор на балканите, а не мрачен балкански индивид, заседнал в шовинизъм и популизъм.

" Трябва да се върнем в последните години в моя мандат. Аз не стъпих в Скопие, тъй като не желаех да легитимирам един безпределно антибългарски режим на Никола Груевски ", сподели още той.

И добави, че казусът още не е решен.

Според него някогашната ръководеща коалиция беше мъртвородена, тъй като бе основана на основата на омразата към един политически индивид.

" Считам, че дълготраен блокаж щеше да докара до ненавист сред народите. Сега имаме вълна, от която може да се възползваме ", изясни някогашният президент.
ТЕМА преди 22 минути 390 преди 1 час 450 преди 16 часа 8930
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР