Чешкият премиер Андрей Бабиш поздрави опозиционното обединение Заедно за победата

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш поздрави опозиционното обединение Заедно за победата
Коментари Харесай

Управляващата партия в Чехия загуби изборите |

Чешкият министър председател Андрей Бабиш поздрави опозиционното обединяване " Заедно " за успеха му на парламентарните избори, съобщи Ройтерс.

Бабиш съобщи, че е подготвен да води договаряния за сформирането на ново държавно управление, в случай че президентът Милош Земан му разпореди тази задача.

Чешкият министър председател е един от 330 политици, изплували в интернационалното следствие " Досиетата Пандора ". Той не е декларирал офшорна компания, посредством която е купил имение във Франция на стойност 22 милиона $.

Коалицията " Заедно " и съюзът на Партията на пиратите и на партията " Кметове и самостоятелни " печелят общо 108 места в долната камара на чешкия парламент, която е с двеста места, съобщи Българска телеграфна агенция.

По последни данни " Заедно " печели 27,6 % от гласовете на гласоподавателите, а съюзът на Партията на пиратите и на " Кметове и самостоятелни " - 15,5 %.

Партията на премиера Андрей Бабиш АНО получи 27,3 %. Изборните резултати на двете опозиционни обединявания им дават опция да образуват държавно управление и да смъкват от власт Бабиш и неговите съдружници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР