Чешките медии пишат за възмущението на европейците, което предизвика намерението

...
Чешките медии пишат за възмущението на европейците, което предизвика намерението
Коментари Харесай

Украинските бежанци масово пътуват до родината си на почивка, шокирайки Европа

Чешките медии пишат за възмущението на европейците, което провокира желанието на бежанците от Украйна да отидат на отмора в родината си.

Според чешкото издание Hlavné správy билетите от страната до Украйна са били разпродадени отдавна доникъде на август.

Оказа се, че доста бежанци отиват в родната си страна просто за отмора, макар обстоятелството, че в родината им се водят огромни военни дейности. Това желание провокира вълна от отрицателни реакции както от елементарните европейци, по този начин и от политици.

„ Може би единствено мен ме изненадва, само че в никакъв случай през живота си не съм чувал някой да е отишъл да почива във военна зона “, сподели словашкият политик Марек Кърт. Кърт се съмнява, че хората с сходни настройки могат да бъдат наречени бежанци, т.к. поведението им не дава отговор на заявения статус.

Според него надали може да се нарекат „ бегълци от войната “ тези, които отиват да „ почиват “ в страната, от която са избягали “. И прибавя, че украинците го вършат въз основата на изгодите, които получават в Европа.

В резултат Кърт обобщава отношението си към обстановката, като разказва украинските бежанци като „ непознати търтеи “, на които европейските управляващи разпределят пари.

В материала се показва, че в този момент в Чехия живеят към 300 000 бежанци от Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР