Червените зеленчуци и плодове като череши, ягоди, боровинки, малини, диня,

...
Червените зеленчуци и плодове като череши, ягоди, боровинки, малини, диня,
Коментари Харесай

Червени зеленчуци и плодове за здраве

Червените зеленчуци и плодове като череши, ягоди, боровинки, малини, любеница, домати, червени чушки са едни от най-предпочитаните натурални артикули, които хапваме постоянно. А най-хубавото е, че с изключение на извънредно вкусни те са и потребни за здравето.

Доказано е, че алените зеленчуци и плодове имат високо наличие на витамини, борят се със стареенето, подтикват имунитета и са небогати на калории – какво по-хубаво от това. Експертите са безапелационни, че червени зеленчуци и плодове би трябвало да се похапват по доста и през цялата година.

Червеният цвят на плодовете и зеленчуците е знак за съществуване на фитовещества в тях. Те има голям брой здравословни изгоди - контролират кръвното налягане, потискат растежа на туморите, укрепват стените на кръвоносните съдове, снижават риска от рак на простатата, намаляват равнището на неприятния холестерол и броят на свободните радикали, виновни за стареенето.

Всеки един плод или зарзават с червен цвят има и свои присъщи качества. Така да вземем за пример в динята и доматите се съдържа ликопен - потребен за очите и положителното здраве на простатата, както и мощен антиканцероген. Ягодите са цялостни с витамин С и манган – те съхраняват костите, усъвършенстват типа на косата и кожата и контролират равнищата на кръвната захар.

 Червени зеленчуци

Сокът от червени боровинки предотвратява инфекции на пикочните пътища и усилва равнището на положителния холестерол, а в черешите се съдържа мелатонин, който намалява риска от рак и диабет, понижава възпаленията, усъвършенства съня и предотвратява загубата на паметта.

В ябълките се съдържат огромно количество витамин С и антиоксиданти, а вкусните малини имат свойството да понижават болката и възпаленията.

Сочните червени чушки пък могат да се похвалят със наличие на витамин А и витамин В6, които потвърдено покачват настроението и усъвършенстват съня.

 Горски плодове

Освен всички изброени изгоди алените плодове и зеленчуци са цялостни с фибри, антиоксиданти и витамини. Това ги прави най-хубавия асистент за храносмилането и укрепването на общото здраве. Консумацията им зарежда с сила, прави кожата и косата по-красиви и е неизменима част от здравословнота хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР