Червените линии, разграничителните линии са нещо хубаво, но когато се

...
Червените линии, разграничителните линии са нещо хубаво, но когато се
Коментари Харесай

Проф. Росен Стоянов: Има дефицит на доверие в системата и правилата на играта

" Червените линии, разграничителните линии са нещо хубаво, само че когато се отнасят до полезности и идеологии. За страдание към този момент десните ръководят с леви ограничения, а левите станаха огромни капиталисти. Смесването на терена на политическите поръчки разводнява политическите послания и не дава на гласоподавателите вероятност да избират по точни критерии ", разяснява предпрофесор Росен Стоянов, учител по обществени връзки в Нов български университет.

" И още веднъж сме принудени, заради това общо всичкоговорене от всички страни да избираме на база не на мислене и логичност, а на база " обичам и ненавиждам ", т.е. на база страсти и ирационалност. "

Избирателите се уморяват, безапелационен е преподавателят.  

" Писва им от това да дават своя избор за един или различен и заради тази нарочност от страна на политическите партии да нажежат дотам пространството със своите противодействия. Може би пък някои от по-големите играчи се радват на по-ниската интензивност и печелят от това своите политически дивиденти, тъй като вземат участие единствено твърдите ядра, които са по-лесно достижими и манипулирани, с по-лесно за реализиране влияние. "

" Тази разноцветност, палитрата на множеството разнообразни отзиви може да се сплоти под едно заглавие – недостиг на доверие в системата, институциите, разпоредбите на играта. Този недостиг на доверие се трансферира върху политическите партии ", разяснява проф. Стоянов анкета на " Хоризонт " измежду поданици на столицата. Според него за ниската интензивност по време на вота виновността не е на гласоподавателите, а по-скоро на партиите, които не съумяват да ги стимулират да вземат участие в този развой.

Политиците в днешния свят са подвластни от медиите, от връзките, само че пък постоянно ги гледат от властови позиции, счита Росен Стоянов.

" Новата конюнктура – все по-надделяващото цифрово в нашия живот, където информацията не може да бъде следена, където всеки един от нас е медия, тази коренна смяна, в случай че не се регистрира от политическите партии, няма по какъв начин да сформират нещо съвременно. От друга страна има наклонност на неглижиране на информационната експертиза от политическите партии ", означи доцент Стоянов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР