Червен смокинг на основателя на Плейбой (Playboy) Хю Хефнър беше

...
Червен смокинг на основателя на Плейбой (Playboy) Хю Хефнър беше
Коментари Харесай

Търг с вещи на Хю Хефнър: От първия брой на Playboy до Златен пръстен за виагра

Червен смокинг на създателя на " Плейбой " (Playboy) Хю Хефнър беше продаден за 41 600 $ на търга с движимости на починалия издател в Лос Анджелис, на който негови фенове и колекционери наддаваха за първата му пишеща машина и първия брой на списанието, заяви Ройтерс.
 
Сред по-необичайните лотове беше златен пръстен с поделение за виагра, който беше платен за 22 400 $. Личната му сбирка с всички броеве на сп. " Плейбой ", издадени от 1953 година до 2013 година, беше продадена за 76 800 $.

 Търг с движимости на Хю Хефнър БГНЕС
Най-скъпият лот на търга беше пишещата машина от студентските години на Хефнър. На нея той е написал и първия брой на сп. " Плейбой " през 1953 година Тя беше продадена за 162 500 $, а персоналният брой на Хю Хефнър от първия брой на " Плейбой " с Мерилин Монро донесе 31 250 $.
 
Хю Хефнър, който способства доста за половата гражданска война през 60-те години на предишния век със списанието си и нощните си клубове, умря през септември 2017 година на 91 години. Той остави имуществото си на фондацията си, която предложи някои от принадлежностите му на търга.-->


 Търг с движимости на Хю Хефнър БГНЕС
Сред наддаващите на двудневния търг беше комикът Джим Белуши. Той купи за 3125 $ сюжета за предаването " На живо в събота вечер ", водено от Хю Хефнър през 1977 година
 
Бялата капитанска шапка на Хю Хефнър беше продадена за 19 200 $. Писмо от 1962 година до бъдещата лидерка на феминистките Глория Стейнъм, която скрито е работила като зайче в нощния клуб на Хефнър в Ню Йорк и е описала претърпяното в сп. " Шоу ", беше продадено за 22 400 $.

 
Приходите от търга са за фондацията на Хю Хефнър, учредена през 1964 година с цел да се бори за цивилен права, в това число и правата на ЛГБТ общността и легализирането на марихуаната за медицински цели.
 Търг с движимости на Хю Хефнър БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР