Червен код за проливни валежи и гръмотевици е в сила

...
Червен код за проливни валежи и гръмотевици е в сила
Коментари Харесай

Червен код в Смолянско, усложнена обстановка и на други места

Червен код за проливни превалявания и гръмотевици е в действие за област Смолян, сочи информация на уеб страницата на Българска академия на науките. По-рано през днешния ден кодът беше оранжев.

На доста места към този момент е оповестено бедствено състояние.
Бедствено състояние в Смолянско: Река Черна преля, наводнени са пътища Екипи построяват незабавни насипи, язовири се изпускат следено
Снимки и видеоклипове получихме в рубриката „ Аз, репортерът”.

В Смолян река Черна преля на няколко места. Екипи построяват насипи към реката, наводнени са публични здания, хранилища и частни парцели.

В Чепеларе също е оповестено бедствено състояние. Там равнището на река Чая е доста нараснало, а основният път е залят. Спешните екипи построяват насипи към коритото.

Снимка: Ева Тошева

По пътищата в Смолянско има заплаха от падащи камъни, водачите да се движат с нараснало внимание, предизвестяват управляващите. На доста места са се засилили свлачища.

Областен спешен щаб следи положението на язовири, хидротехнически уреди и речни корита. Извършва се и следено изпускане на вода от язовирите „ Доспат” и „ Цанков камък”.
Улици като реки и премазани от дървета коли в Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО) При случаите по знамение няма жертви
Положението е усложнено и в областите Пловдив и Пазарджик.

Спряно е придвижването на моторни транспортни средства по пътя Асеновград – Смолян. Причина са паднали скални парчета на пътното платно на към 10 км след Бачково, наоколо до разклон за Югово. Предприети са дейности за почистване на свлачището благодарение на профилирана техника.

До привършване на работата полицейски екипи насочват колите по обходни направления.

До момента са получени над 70 сигнала за катастрофи в цялата страна, свързани с усложнената метеорологична конюнктура. Няма данни за застрашени хора и обитаеми места.

Изпращайте ни вашите фотоси и видеоклипове в рубриката ни „ Аз, репортерът”.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР