Червен код за днес и утре, внимание към АПИ, ЕВН,

...
Червен код за днес и утре, внимание към АПИ, ЕВН,
Коментари Харесай

Издадоха още едно предупреждение освен за сняг и дъжд!

Червен код за през днешния ден и на следващия ден, внимание към АПИ, ЕВН, ЧЕЗ И ЕНЕРГО-ПРО поради тежки мокри снегове! Meteo Bulgaria издава предизвестия Level1, Level2 и Level3 за 15 и 16 декември за дъжд, сняг и вятър!

През идващите часове синоптичната и пътната конюнктура у нас ще се усложни! Очакват се съвсем повсеместни обилни превалявания като се изключи поречието на Дунав и крайните североизточни региони.

В петък денем към момента в ниското ще вали дъжд, по високите полета и в Предбалкана последователно ще се примесва и ще минава в сняг. Вечерта и през нощта против събота, с продължаващото захлаждане, дъждът на всички места ще премине в сняг, ще се образува и снежна завивка.

Над Южна и Източна България вятърът от север-североизток ще е мощен, ще има виелици, а по проходите и усойните места и преспи. Изолирано по Пернишко и Кюстендилско и на по-голяма повърхност из Рило-Родопската област и в Странджа сумарните количества ще доближат 80-100 л/кв.м, половината от които ще са под формата на сняг. Нивата на реките ще се покачат, вероятни са разливи и местни наводнения.

Превенцията е най-хубавата отбрана и екипът ни още веднъж моли да шофирате в най-рисковите области единствено в случай че е извънредно неотложно и с пригодени за зимни условия коли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР