Черноморец се класира с лекота за полуфиналите от турнира за

...
Черноморец се класира с лекота за полуфиналите от турнира за
Коментари Харесай

Черноморец не допусна изненада срещу ЦСКА и е да полуфинал за Купата по баскетбол

Черноморец се класира с лекост за полуфиналите от шампионата за Купата на България по баскетбол. В своята „ Арена Бургас “ тимът на Васил Евтимов завоюва против ЦСКА след 92:66 в последния мач от 1/4-финалите в конкуренцията.


Травис Макконико завърши с 15 точки за Черноморец. Андрей Иванов добави 11 и 6 битки. Шон Смит и Христо Захариев се регистрираха с по 10 точки, като първият добави сметката си 8 битки и 8 асистенции. Тони Троша се завърна в игра с 8 точки след няколко месеца пауза.

Александър Радукич бе най-хубав за ЦСКА с 16 точки и 7 битки. Васил Бачев финишира с 14. С по 10 точки останаха Виктор Гергов и Георги Боянов.

През първите 10 минути нападателната игра на ЦСКА даде резултат, като те стигнаха до преднина след 19:12 посредством Виктор Гергов, Васил Бачев, Александър Радукич и Венцислав Петков. Въпреки че Травис Макконико натежа с фаулове през втория интервал бургазлии стигнаха до поврат благодарение на Андрей Иванов, Шон Смит, Тони Троша, Ладериан Грифин и Травис Макконико за 34:31 в своя изгода.

След паузата Георги Боянов, Александър Радукич и Венцислав Петков върнаха водачеството на „ алените “ за 37:36. Домакините на шампионата последователно постановиха своето движение и посредством Христо Захариев, Андрей Иванов, Травис Макконико, Шон Смит и Алекс Уандие дръпнаха с 18 точки за 61:43. До финалната сирена вицешампионите не изпуснаха контрола.

Днес от 19.00 ч. Черноморец ще излезе в спор за място на финала против Рилски състезател, който надигра Академик Пд с 84:78.

Спартак Плевен също си проправи път до полуфиналите в шампионата за Купата на България. Селекцията на Любомир Минчев матира Ямбол със 74:65 и ще се израви против Балкан, който по-рано денем пречупи Черно море Тича с 88:69. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР