Черно-бялата лента на Дорогие товарищи!“ ще представлява Русия на Оскарите.

...
Черно-бялата лента на Дорогие товарищи!“ ще представлява Русия на Оскарите.
Коментари Харесай

Русия предложи за „Оскар“-номинация филм на Кончаловски за разстрел на демонстранти

Черно-бялата лента на " Дорогие товарищи! “ ще съставлява Русия на Оскарите. Председателят на съветския комитет за Владимир Меншов описа за избора на кино лентата за ТАСС.
Лентата е отдадена на засекретен разстрел по време на проява на служащи в Новочеркаск през 1962 година Главната героиня е изиграна от Юлия Висоцкая.
 Андрей Кончаловски ще прави документален филм за ковид Андрей Кончаловски ще прави документален филм за ковид
Руският режисьор Андрей Кончаловски възнамерява да снима документален филм за обстановката в страната под работното заглавие „ Каранти...
Кончаловски счита, че най-хубавата реакция на кино лентата му е мълчанието на феновете в залата. Той изрази също угриженост, че журито на „ Оскар “ няма да може да проникне в неговия филм, тъй като неговите членове са надалеч от руската просвета хора. В същото време режисьорът се радва, че Оскаровият комитет на Руската федерация е схванал кино лентата. По негово мнение филмът " Дорогие товарищи! “ е отдаден на „ поколението на доста чисти хора “, оживяло през Втората международна война и възстановило страната.
Кончаловски показа усещанията си от предлагането за номинация за „ Оскар “ в своя акаунт в Инстаграм.
„ За мен е изключително скъпо, че моите сътрудници - хора, множеството от които родени през руската ера - оцениха този филм. Това самопризнание е доста значимо за мен. То значи, че съм съумял да възстановя духа на епохата и да опиша за спорния живот на моите скъпи приятели - поколението руски хора, минали през войната, победили нацизма с колосални жертви и възстановили страната в най-кратки периоди. Въпросът е в друго: доколко опитът ми да покажа несъгласията в живота на това потомство ще бъде свестен или почувстван в чужбина... Не съм сигурен, че това е допустимо ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР