Черният пипер е една от основните подправки в кулинарията. Той

...
Черният пипер е една от основните подправки в кулинарията. Той
Коментари Харесай

Истина ли е, че черният пипер може да ни откаже от ЦИГАРИТЕ

Черният пипер е една от главните подправки в кулинарията. Той обаче може да се употребява и с доста други цели, а освен за овкусяване на храната и придаване на лют усет.
За какви цели може да се употребява черният пипер?
Ето и някои от задачите, за които можем да използваме една от обичаните си подправки:
• С него можем да поддържаме цветовете на облеклата ярки;
Истината е, че черният пипер е кадърен да възвърне наситения цвят на облеклата. Малко количество от него се прибавя към отделението за омекотител и по-късно ставаме очевидци на същинска магия. Не е за поверие, само че облеклата са доста по-ярки и с по-наситен цвят.
• Помага на хората да облекчат кашлицата;
Ако кашляте от много време и съвсем нищо не е в положение да облекчи признаците ви, можете да пробвате следното. Пригответе си чай от черен пипер и към него прибавете една чаена лъжичка мед. Почти мигновено ще почувствате облекчение.
• Помага ни да спрем цигарите;
Това е едно от най-любопитните свойства на подправката. Хората, които пробват дълго време да приключат с нездравословния табиет, горещо се интересуват от това деяние на черните зърна. През 2013 – та година е било направено изследване, от което се открива, че вдишвайки от миризмата на масло от черен пипер, желанието на човек за цигара внезапно понижава.
Черният пипер блокира разпространяването на ковид
Природните алкалоиди, които се съдържат в черния пипер, са способни да блокират разпространяването на ковид. В вероятност могат...

• Помага ни при хрема;
Подправката е способна да излекува хремата и по-конкретно – запушения нос. Самият пипер съумява да подразни мембраната на носа, създавайки тънка слуз. По този метод се почистват синусите.
• По-добро храносмилане.
Ако постоянно похапвате ястия, в които участва подправката, вие обезпечено ще подобрите храносмилането си. Черният пипер предизвика обособяване на стомашна киселина, спомагаща за разграждането на храната.

Това са единствено една дребна част от позитивните дейности на подправката. Добавяйте я постоянно към ястията, които приготвяте и се възползвайте от всичките й останали свойства. Позволете на черния пипер да ви помогне да спрете с тютюнопушенето един път вечно!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР