Черният път през боринското село Ягодина към откъснатите четири села

...
Черният път през боринското село Ягодина към откъснатите четири села
Коментари Харесай

Разширяват алтернативен път заради ремонта на трасето към Триград

Черният път през боринското село Ягодина към откъснатите четири села в община Девин ще бъде уголемен и благоустроен, тъй че по него да могат да минават високопроходими коли. Това стана ясно, след оглед на засегнатите сектори от бедствието в община Девин на регионалния шеф Емил Хумчев. Заедно с него по пропадналия път за селата Триград, Жребово, Кестен и Водни пад бяха на оглед кметът на Девин Здравко Иванов и шефът на ЮЦДП инж. Здравко Бакалов.

Единственият вероятен вид за обезпечаване на краткотраен различен достъп за жителите на Триград, след започване на ремонта на потърпевшите сектори, е през с. Ягодина, заяви Хумчев. Областният шеф е получил увещание от шефа на ЮЦДП, че пътят ще бъде уголемен и усъвършенстван оптимално, с цел да може да се минава с високо проходими коли. Вече е образуван новия състав на Междуведомствената комисия по бедствия и повреди, която ще заседава тази седмица. Очаква се незабавно да бъдат отпуснати средства за възобновяване на вредите от пороите в Смолянско в края на предходната година. Първоначално на страната бяха дадени описи с подробни количествени сметки за вреди от над 9 млн. лева Специално за възобновяване на пътя към Триград плановете сочат, че са нужни към 800 000 лева, с цел да се възвърне напълно трасето, както е било в началото.
свързани новини5753на 03.01.2022
Пътят за Триград и останалите три села е пресечен от повече от месец от придошлите води на реката, поради внушителните превалявания. От тогава до момента хората минават пешком като оставят колите си от едната страна на пропадналия сектор сред скалите и пътуват с различен автомобил, който са паркирали от другата страна.

При огледа Хумчев разговоря с жителите на село Триград. Те се надяват до 1 април, когато стартира туристическия сезон в региона, естественият достъп до селото да бъде възобновен, оповестява " Марица ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР