Черният хайвер веднага предизвиква у нас асоциации за богатство, лукс

...
Черният хайвер веднага предизвиква у нас асоциации за богатство, лукс
Коментари Харесай

Защо хайверът е толкова скъп

Черният хайвер незабавно провокира у нас асоциации за благосъстояние, разкош и разсипничество на масата. Той несъмнено не е храна за простосмъртните, а цената му доближава стотици левове за едно малко бурканче. Но на какво се дължи толкоз високата му стойност?

История и популярност

През годините и вековете хайверът постоянно се е свързвал с кралските фамилии и аристокрацията . Просто представителите им са били единствените, имащи опция да си го разрешат на трапезата.

Така хайверът се трансформира в знак на богатство още преди да стартира да се конкурира с шампанското и трюфелите. И до през днешния ден продължава да е по този начин, изключително в един свят на технологии, когато незабавно можем да споделим с всички, че си похапваме от деликатеса.

Публикация, споделена от NYers Guide (@nyers_guide) на Май 28, 2018 в 3:24 PDT

Добиване

Често лишава много време, до момента в който отглежданата за хайвер риба доближи подобаващата възраст. Най-скъпият и същински хайвер е този от белуга, следван от есетровия. Но единствено четири от общо 24 разновидности на есетрата основават ядлив хайвер. Популацията им е съсредоточена най-вече в Каспийско море.

От друга страна, в случай че са отглеждани в разплодник, рибите изискват своите разноски, до момента в който бъде осъществена продукцията. Все отново, цената на хайвера от естествено отглежданата риба е много по-висока от тази от развъдници.

 Белуга

Белуга

Комбиниране

Хайверът несъмнено спада към гурме културата. Скъп, употребява се в дребни количества, с финес и внимание към детайла. Готвачите го харесват поради опцията да бъде смесен по доста разнообразни способи.

Хайверът се употребява за изработката на първокласни ордьоври и е същинско предизвикателство за всеки началник да го сервира по най-красивия метод, написа Happy dieter. А за комбинирането с водка няма потребност да приказваме доста - просто класика.

Публикация, споделена от Ryan (@ryanfeasts) на Май 29, 2018 в 11:09 PDT

Ползи

Плюсовете за нас от използването на същински, първокласен хайвер, са не една и две. Той се слави като един от най-мощните афродизиаци. В предишното е употребен като лекарство за импотентност, още преди да бъде измислена виаграта. Със сигурност този резултат се подкрепя и от концепцията, че щом го ядем, значи можем да си позволим доста.

 Снимка 359364

Освен като афродизиак, хайверът може да се употребява и като антидепресант. Този резултат се дължи на обстоятелството, че е кондензиран с Омега-3 мастни киселини . Те работят удобно при депресии и прочувствени разтройства. А и самото чувство, че ядем нещо толкоз скъпо, сигурно ще ни повдигне настроението.

 5 странни деликатеса
5 странни деликатеса

Които можете да опитате

На фона на тези две изгоди, няма по какъв начин да не изтъкнем и обстоятелството, че хайверът е една от най-здравословните храни като цяло . Съдържа огромно количество протеини, витамини, желязо, калций, магнезий. Влияе позитивно при високо кръвно и се грижи за сърцето. Укрепва костите и усъвършенства зрението, изключително на мрачно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР