Черни знамена и скандирания за оставка има и днес под

...
Черни знамена и скандирания за оставка има и днес под
Коментари Харесай

Черни знамена и днес под прозорците на властта, тоалетна хартия на Раковска 134

Черни флагове и викания за оставка има и през днешния ден под прозорците на властта, съобщи БГНЕС.
Майки на деца с увреждания излязоха още веднъж с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Причината - изявление на Симеонов от предходната седмица, в което той назова майките " кресливи дами " и разгласи, че " спекулират с сякаш болните си деца ".
Вера Иванова, която е майка на момче с увреждане, уточни, че майките ще не престават с митингите до подаването на оставката на вицепремиера. " Инвалидите в България са невидимите хора и невидимите деца. Тези, които не излизат, тези, които не виждаме, тези, които като че ли не съществуват. Това няма да видите в нито една друга европейска столица, в която хората в инвалидни колички имат достъп до всяка една обществена постройка, имат опция да работят и да се усещат почтено ", сподели друга майка, Теодора, която и през днешния ден също беше на площада.

Припомняме, че след провелия се политически съвет на „ Обединени патриоти “ Симеонов разяснява, че изявлението му не е било разбрано вярно и той никога не е желал да наскърбява майките.
„ Този митинг няма да е последният на тази тематика “, заканиха се от своя страна майките. С плакати „ Симеонов, върви си! “, „ Симеонов, ти си позор! “ и възгласи „ Оставка! “ протестиращите настояха вицепремиерът да поеме политическа отговорност за думите си. Последва и реакцията на Симеонов, който след ексклузивен съдружен съвет рано тази заран сервира извиненията си към всички, които са наранени.
Малко по-късно митингът от Министерски съвет се изтегли към централата на партията на Валери Симеонов, НФСБ, на ул. " Раковски " 134, където протестиращите скандираха " Оставка ", мятаха тоалетна хартия и се заканиха, че още веднъж ще дойдат.
Сподели с товите другари

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР