Черната кутия ще отговори на най-важния въпрос за фаталния полет

...
Черната кутия ще отговори на най-важния въпрос за фаталния полет
Коментари Харесай

Авиоексперт: Черната кутия ще отговори на най-важния въпрос за фаталния полет на МиГ-29

Черната кутия ще отговори на най-важния въпрос за съдбовния полет на МиГ-29 в небето над Шабла - тъкмо къде е експлодирал самолетът, уточни в утринния блок на БТВ „ Тази заран " авиоекспертът Ангел Борисов.

Ако черната кутия продължава да записва и под 1200 м, когато радарът го е изгубил от преглед, това значи, че последния съдбовен удар е във водата. Ако записът на черната кутия прекъсва, откакто радарът го е изгубил и без да катапултира, обстановката се развива за секунди, водачът няма време да реагира и да уведоми началник „ Полети ", че ще катапултира. Това развиване още веднъж ни навежда на мисълта, че последните секунди са ударът във водата, изясни Борисов. Той заяви, че е написал отчет до президента Румен Радев, в който изяснява за какво черната кутия не би трябвало да бъде изпратена в Русия, с цел да бъде разчетена. Първо в това обучение ние стреляме против Русия, второ имаме опит от гражданската авиация ", сподели Борисов. Според него оповестеният отчет на Военната полиция би трябвало да се формулира като прелиминарен - да се разясни какво се е случило, само че не можем да го назовем умозаключение, до момента в който не се разчете черната кутия.

Авиоекспертът обясни и някои елементи от полета на майор Терзиев. Целта е против него, той изстрелва ракетата, тя изминава дистанцията до задачата, експлодира и се пръска на огромни осколки. Ако водачът забави изтеглянето от този курс, защото неговата скорост също е огромна, има заплаха да попадне в личните си осколки и е задоволително едно малко парче да попадне в мотора, с цел да се получи същата детонация. След стартиране на ракетата би трябвало да стартира курс, с цел да се отдръпна от тази линия, изясни Борисов.

Пилотът е почнал тази маневра, само че загубата на височина е била извънредно решаваща. Прави усещане, че ръководителят на стрелбата, който командва това обучение му дава няколко пъти промяна и на височината, заради това, че задачата се движи с по-голяма отвесна скорост, добави авиоекспертът. По думите му в устрема си да отстреля задачата, водачът губи ориентировка, той не може по едно и също време да следи задачата и уредите в кабината. Това е неточност на началник „ Полети " и на ръководителя на стрелбата - откакто задачата е била ексцентрично разчетена, той е трябвало да приключи. Пилотът също би трябвало да приключи, във всеки миг, в който счита, че към този момент рисково както за аероплан, по този начин и за него, счита още Ангел Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР