Челси спечели с 2:0 визитата си на Астън Вила, за

...
Челси спечели с 2:0 визитата си на Астън Вила, за
Коментари Харесай

Челси победи Вила, Арсенал надви Лийдс

Челси завоюва с 2:0 визитата си на Астън Вила, с цел да продължи мощния си старт под управлението на Греъм Потър. И двата гола бяха вкарани от Мейсън Маунт, който до момента не се беше разписвал през сезона.

Пред погледа на селекционера на Англия Гарет Саутгейт Маунт наказа неточност на Тайрън Мингс, който му подари топката, за 0:1. Второто попадение падна след чудесно изпълнен директен свободен удар. Вила, в серия от четири мача без загуба, сътвори куп положения през първото полувреме. Кепа обаче спря Дани Ингс, Джон Макгин и Джейкъб Рамзи.

Челси няма загуба в шестте мача с Потър отпред, като завоюва последните пет. Днес мениджърът пусна нападателя Рахийм Стърлинг като десен бек. Причината – травмата на титуляря. Стърлинг обаче имаше проблеми и беше изместен напред след почивката.

С трите точки Челси събра 19 и е на четвърта позиция – на четири точки зад третия Тотнъм. Пети с 16 точки е Манчестър Юнайтед, шести с още точка по-малко – Нюкасъл Юнайтед.

Двата отбора направиха 0:0 на „ Олд Трафорд “ по-рано през днешния ден. Мачът не беше изключително добър, само че Нюкасъл изпусна да вземе втора победа на стадиона от 1972 година насам. Жоелинтон удари греда през първото полувреме и би в навън при добавката на празна врата.

За домакините Кристиано Роналдо прати топката на два пъти в мрежата след почивката..

Арсенал надделя Лийдс с 1:0 и се върна краткотрайно на първото място. Мачът на „ Еланд Роуд “ стартира с 40-минутно забавяне поради проблем с тока..

В късна драма реферът даде дузпа за домакините и изгони Габриел от Арсенал за удар против Патрик Бамфорд. После обаче Крис Кавана се съветва с ВАР и анулира и двете си решения.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР