Челси си върна първото място, на което по-рано днес за

...
Челси си върна първото място, на което по-рано днес за
Коментари Харесай

Челси матира Брентфорд и отново е първи в Премиър лийг

Челси си върна първото място, на което по-рано през днешния ден за малко се намести Ливърпул, откакто реализира доста сложна победа с 1:0 като посетител на Брентфорд в лондонското дерби от осмия кръг на Премиър лийг. Бен Чилуел вкара единственото попадение в самия завършек на първото полувреме. Новакът във Висшата лига изигра следващ доста мощен мач от началото на сезона и сътвори много повече чисти положения от европейския първенец, само че на три пъти гредите спираха Брентфорд. С огромна заслуга за трите точки на Челси е и Едуар Менди, който през второто полувреме направи четири огромния спасявания, с които запази задатъка на „ сините “.

За Челси това бе седма поредна победа като посетител в лондонски дербита.

Томас Тухел бе направил три промени спрямо мача със Саутхамптън от предишния кръг. Тиаго Силва пропусна дуела поради късното си прибиране от последната подготовка на Бразилия, до момента в който Антонио Рюдигер е контузен. Калъм Хъдсън-Одой пък остана на пейката за началото. Маланг Сар стартира за първи път в Премиър лийг. Андреас Кристенсен бе до него в центъра на отбрана. Н'Голо Канте се завърна в халфовата линия.

Матиас Йенсен стартира вместо контузения Баптист в състава на домакините.

Челси имаше доста преимущество във връзка с контрола върху топката през първата част, само че домакините обаче бяха по-близо до гола. В 21-вата минута удар на Мбемо от към седем метра срещна страничния дирек. За французина това бе пети изстрел в гредата в осем мача в Премиър лийг от началото на сезона. Секунди по-късно Лукаку засече технично центриране на Вернер, пращайки топката във вратата на Рая. Това попадение обаче вярно бе анулирано поради засада.

В 37-ата минута Вернер пропусна страховит късмет. Лукаку още веднъж игра добре с тил към вратата, пускайки към германеца, който стреля от границата на наказателното поле, само че доста неопределено.

Челси нанесе своя удар в самия края на първото полувреме. Аспиликуета центрира отдясно към Лукаку, който скочи за топката в борба с Янсон. Бранителят на Брентфорд почисти, само че право на крайници на Чилуел, който стреля от ждроб и с компактен удар откри резултата.

Второто полувреме вървеше бе никакви положения до 73-тата минута, когато домакините нанесоха първия си прецизен удар, с който бяха покрай това да изравняват резултата. Дълго изпълнен тъч от Янсен бе отклонен от Пинок, след което топката стигна до Тони. Последният стреля, само че Менди мазета в корнер. Две минути по-късно удар на Мбено срещна гредата за повторно довечера.

Минута по-късно Чалоба смъкна Тони в наказателното поле и това евентуално щеше да бъде дузпа, в случай че флагът на лайнсмена не бе вдигнат за засада.

В 83-тата минута Менди избави Челси за повторно, откакто мазета удар на Годос от няколко метра. Ньоргор направи добавка, само че Чалоба почисти от голлинията. Три минути по-късно Менди още веднъж се намеси решаващо, като този път парира удар от близко на Янсен. Натискът на Брентфорд в тези минути бе цялостен, само че Челси някак устояваше.

В 93-тата минута Менди още веднъж сподели неповторим инстикт, с помощта на който мазета удар със задна ножица на Ньоргор, след което топката рикошира и от напречната греда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР