Челси и Реал (Мадрид) се изправят отново един срещу друг,

...
Челси и Реал (Мадрид) се изправят отново един срещу друг,
Коментари Харесай

Сблъсък номер 5 в историята между Челси и Реал ще определи втория финалист в Шампионската лига

Челси и Реал (Мадрид) се изправят още веднъж един против различен, този път на " Стамфорд Бридж ", в реванша от 1/2-финала в Шампионската лига. В първия дуел в Испания нямаше победител и той приключи при резултат 1:1.

Лондончани демонстрираха огромен възторг в първата среща и сигурно ще се хвърлят крепко и през днешния ден.

От другата страна обаче е най-опитният и най-успешният тим в шампионата в лицето на Реал. " Белият балет " през годините е успявал да се измъкне от надалеч по-сложни обстановки, тъй че е изцяло допустимо да забележим поврат в негова изгода през днешния ден.
 Реал с Рамос и Менди против Челси
Реал с Рамос и Менди против Челси

Двамата се завръщат в състава

Челси през днешния ден ще се бори да доближи до финала в Шампионската лига за трети път в историята си. Досега англичаните играха на два финала, като завоюваха купата през 2012 година, откакто преди този момент бяха изгубили от Манчестър Юнайтед през 2008-а.

В същото време Реал (Мадрид) e на крачка от 17-ия си край в шампионата. " Кралският клуб " е безспорен хегемон в тук, като има цели 13 купи във витрината си. В последните сезони испанците леко бяха позагубили от блясъка си, защото не бяха достигали до 1/2-финал от 2018 година насам. Сега обаче тимът още веднъж набира скорост и нищо чудно да вдигне трофея за 14-и път.
 Лукас Васкес отхвърли предлагането на Атлетико (Мадрид)
Лукас Васкес отхвърли предлагането на Атлетико (Мадрид)

Не желал да извърши изменничество по отношение на Реал

Интересното е, че това ще е едвам 5-и мач сред Челси и Реал в евротурнирите. Още по-любопитно е, че до момента англичаните нямат загуба от този противник, с който са се срещали основно във финални конфликти. Първият подобен случай е през далечната 1971 година на финала за КНК, когато първият дуел приключва наедно 1:1, а в преиграването два дни по-късно лондончани печелят с 2:1. Другият им конфликт е през 1998 за Суперкупата на Европа, когато още веднъж " сините " печелят с 1:0. Последната им среща бе предходната седмица в Мадрид, която приключи 1:1.
 Отлични вести за Реал (Мадрид) преди реванша с Челси
Отлични вести за Реал (Мадрид) преди реванша с Челси

Вижте групата на " белите "

В състава на домакините ще липсва халфа Матео Ковачич, който към момента лекува травма в бедрото. Мейсън Маунт също получи удар в последния мач с Фулъм, само че се чака да бъде на линия.

В Реал проблемите си остават в отбрана. На десния бек Дани Карвахал и Лукас Васкес са в лазарета. Феде Валверде пък остава отвън сметките, откакто последният му тест за COVID-19 е дал неоснователен резултат.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР