Челси е готов да продаде полузащитника си Н’Голо Канте за

...
Челси е готов да продаде полузащитника си Н’Голо Канте за
Коментари Харесай

Челси е готов да продаде Канте за 70 млн. евро

Челси е подготвен да продаде полузащитника си Н’Голо Канте за 70 милиона евро, оповестява L’Equipe.

Според изданието, претенденти за 29-годишния френски национал са Ювентус, Пари Сен Жермен и Реал Мадрид.

Италианският гранд ще се опита да понижи тази сума, като включи в договорката Миралем Пянич, Даниеле Ругани или Алекс Сандро. Споразумението на Канте с Челси изтича през 2023 година Този сезон той вкара три гола в 22 мача от всички шампионати.

Испанският отбор пък желае да притегли нов човек за халфовата линия, защото от прекалено много време разчита главно на триото Каземиро, Лука Модрич и Тони Кроос, и наставникът на тима Зинедин Зидан желае нов човек за тази позиция.

В последните години Канте се наложи като един от най-хубавите опорни полузащитници в света, откакто завоюва купата на Англия с Лестър Сити и Челси, преди да изиграе съществена роля за сполучливата акция на Франция на Световното състезание през 2018.

Реал и Ювентус обаче може да имат сериозна конкуренция за подписа на Канте от страна на френския първенец ПСЖ, който от много време не крие интереса си към полузащитника. За момента не е ясно коя е желаната от Канте дестинация, само че е допустимо той да избра да се върне в родината си, а най-вероятно ПСЖ ще му предложи и по-добри персонални условия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР