Чекмеджегейт е от категорията дела, както Барселонагейт, които винаги са

...
Чекмеджегейт е от категорията дела, както Барселонагейт, които винаги са
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Иван Гешев разполага с частно външно наблюдение, това е скандално!

" Чекмеджегейт " е от категорията каузи, както " Барселонагейт ", които постоянно са били единствено и само под персоналния надзор на основния прокурор господин Гешев. Така че това дело, без значение къде е, дали в България или в Щатите, всяко едно придвижване по него се съгласува и съм уверен, без да имам доказателства за това, само че съм надълбоко уверен, че е в съгласие с него персонално ".

 

Това съобщи в ефира на Би Ти Ви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

 

Имаше интервали, когато с него поддържахме естествени, човешки контакти - това описа шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов за връзките си с основния прокурор Иван Гешев.

 

Според него Гешев още първоначално тръгнал с доста сериозен недостиг, само че сътрудниците му се надявали, че нещата ще се подобрят.

Господин Гешев стана непоносим за прокуратурата, разяснява той.

 

" Срещу мен се води мръсна, кална война. Публикуваните фотоси, на които се вижда Петьо Петров, по прочут като Пепи Еврото, са от миг, в който трябваше да се забележим с Гешев ", сподели още зам.-главният прокурор.

 

Те са направени посредством частно външно наблюдаване, което е нелегално, добави той и разясни, че точно Гешев разполага с такава наблюдаване.

 

" Тогава, преди 3 години, още се пробвах да подкрепям естествени, човешки връзки. Иван Гешев искаше да се забележим и трябваше там в този ресторант " Осемте джужджета " да го създадем. Той не пристигна. Подозирам всичко е направено с тази цел, да бъда сниман ", изясни още Сарафов.

 

 Снимка: Антикорупционен фонд

 

По думите му е ясно кой натиска " ентъра ". 

 

Иван Гешев разполага с частно външно наблюдаване, това е скандално. Той сподели, че има над 150 записа, очевидно той натиска на " ентъра ", добави Сарафов.

 

Снимките се появиха, откакто стана ясно, че ще съм посетител в предаването " 120 минути ", изясни още Сарафов. 

 

Той описа и че Гешев постоянно е ходил в ресторант " Осемте джуджета " и че е имал близки връзки с Петьо Петков - Еврото.

 

„ Аз нямам никакво касателство с проблема " Осемте джуджета ", сподели Сарафов.

 

Той изясни, че е мотив за терзание това, че някой следи него, жена му и дребния му наследник. Затова и му е била нужна защита.

 

" Аз съм този, който първи подава сигнал против господин Иван Гешев. За разлика от него, тъй като той се уличи във връзки с политици, аз не подкрепям никакви връзки с политици ", съобщи Сарафов и изясни, че политиката и прокуратурата са се преплели една в друга. Той още веднъж повтори, че шефът му " яде ритуално саралия с ромски барони " и ги кани в кабинета си.

 

" Не знам какво се случва във Висш съдебен съвет, тъй като не подкрепям контакти с тях. Познаваме се, поддържаме институционални контактни, само че не сме другари. Видимо е обаче спираловидното утежняване на метода, по който господин Гешев ръководи прокуратурата ", отговори той на въпрос по кое време членове на Висш съдебен съвет са решили, че Гешев би трябвало да бъде свален от поста си.

 

Относно механизма за следствие на основния прокурор, той изясни, че не може един човек да е над закона и че е е назрял моментът за въвеждане на подобен закон.

 

" В никакъв случай ", отвърна той на въпрос дали се усеща уязвим. Борил се за нормалност, по тази причина и щял да следва истината. 

 

" Съдебната промяна е нужна и нужна и аз постоянно съм го твърдял "

" Себе си виждам да остана на мястото, на което съм сега ", изясни той. По никакъв метод не искам да ставам основен " прокурор ", сподели още той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР