Чехия затегна закона за предотвратяване на конфликт на интереси при

...
Чехия затегна закона за предотвратяване на конфликт на интереси при
Коментари Харесай

Чехия затегна закона за предотвратяване на конфликт на интереси при политиците

Чехия стегна закона за попречване на спор на ползи при политиците, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Законодателните промени бяха подписани от президента Петър Павел.

Досега на депутатите и министрите се забраняваше да имат радио- и телевизионни канали или да издават вестници и списания. Те към този момент няма да могат да получават и дотации или публични контракти. 

Законовите промени предотвратяват опцията сходни действия да бъдат официално трансферирани на свързани лица или на доверителни фондове. Ограниченията към този момент се отнасят и до президента. 

Критиците на новите ограничения ги нарекоха Закон " Бабиш ", тъй като наподобява, че те са напълно ориентирани против някогашния министър председател Адрей Бабиш.

През 2017 година милиардерът трансферира предприемаческите си действия, в това число издателството " Мафра ", на два доверителни фонда, само че остана бенефициент на облагите. 

Бабиш съобщи, че няма да допусне да бъде отхвърлен от политиката. Основателят на популистката партия " Действие на недоволните жители " (АНО) беше отпред на държавното управление сред 2017 и 2021 година През януари той загуби втория тур от президентските избори от някогашния натовски военачалник Павел. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР