Чехия може да разположи свои военнослужещи в състава на подразделение

...
Чехия може да разположи свои военнослужещи в състава на подразделение
Коментари Харесай

Чехия може да разположи свои военнослужещи в Словакия или Румъния

Чехия може да разположи свои военнослужещи в състава на поделение на НАТО в Словакия или Румъния, сподели чешката министърка на защитата Яна Чернохова, представена от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 581
Тя означи, че по-вероятният вид е Словакия - комшия и непосредствен съдружник на Чехия.

" Едната опция е Румъния, а другата - Словакия. Мисля, че всички се досещаме коя е географски и геополитически по-близката " страна за нас, съобщи чешката министърка на защитата пред кореспонденти.

Тя посочи, че решението за всяко разполагане ще бъде взето от държавното управление и Народното събрание, отбелязва Българска телеграфна агенция.

В края на предишния месец словашкият външен министър Иван Корчок съобщи, че НАТО обмисля разполагането на прочут брой военнослужещи в Словакия, както и в други страни от източния си фланг, в отговор на скупчването на съветски войски покрай Украйна, напомня Ройтерс.

Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 581  Евродепутатите от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили настояха да бъдат сведени до най-малко връзките ни с Русия Евродепутатите от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили настояха да бъдат сведени до най-малко връзките ни с Русия  Посолството на Съединени американски щати в София: Остро осъждаме решението на президента Путин против суверенитета на Украйна Посолството на Съединени американски щати в София: Остро осъждаме решението на президента Путин против суверенитета на Украйна  Не се чака глобите на Европейски Съюз против Русия да обиден президента Путин Не се чака глобите на Европейски Съюз против Русия да обиден президента Путин
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР