Чехия и Унгария наложиха по-строги ограничения в обществения живот, след

...
Чехия и Унгария наложиха по-строги ограничения в обществения живот, след
Коментари Харесай

Източноевропейски страни затегнаха мерките срещу COVID-19

Чехия и Унгария постановиха по-строги ограничавания в публичния живот, откакто броят на инфектираните с ковид набъбна фрапантно.

Рекордните над 2000 души са инфектирани с COVID-19 в Чехия за последните 24 часа. Разпространението на инфекцията в страната се форсира, потвърдиха здравните управляващи.

С открити нови 2139 случая на COVID-19, а общият брой на инфектираните в страната доближи 41 032. Смъртните случаи от началото на пандемията са 482. Общият брой на оздравелите е 22 931. Активните случаи са 17 619. В лечебни заведения се лекуват 388 пациенти с новия вирус. Досега в Чехия са направени общо над 1,1 млн. теста. Най-сложна сега е епидемиологичната обстановка в столицата Прага, съобщи организация DPA.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Словения вкара наложителна 14-дневна карантина за идва...

За да попречват разпространяването на болестта, чешките управляващи стегнаха рестриктивните мерки. На заведенията за хранене, кафенетата, питейните заведения, нощните клубове и сходните заведения могат да одобряват единствено толкоз клиенти, с колкото места разполагат, оповестява чешкото здравно министерство.

При провеждането на събития на закрито с присъстващи над 10 души, на всеки ще се дефинира едно съответно място. Това следва да докара до съблюдаване на " избрана отдалеченост ", съобщи министерството. Предвидени са изключения за изложбите и комерсиалните изложби.

Унгарският министър председател Виктор Орбан разгласи усилване на рестриктивните мерки, с цел да се предотврати разпространяването на смъртоносния вирус. Баровете и заведенията за хранене ще затварят в 23:00 часа, а носенето на маски ще бъде наложително в администрацията, здравните служби, кината и театрите, заяви Орбан във видеоклип, оповестен във Фейсбук. Унгарците към този момент са длъжни да носят маски в публичния превоз и в магазините.

Будапеща забрани влизането на чужденци в страната от 1 септември, като изключение се позволява единствено за дипломати и пътувания за бизнес. Унгарци и чужденци, които имат жилища в Унгария, остават под карантина в продължение на 14 дни след връщане в страната.

Първоначално тези разпореждания бяха въведени за период от един месец, само че към този момент се удължават и след края на септември.

Броят на инфектираните с ковид в Унгария нараства. През последните 7 дни заразяемостта е била 42,6 случая на 100 000 души, оповестиха здравните управляващи. През последните 24 часа заболяването аргументи гибелта на 8 души.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР