Чехът Вацлав Шафранек ще бъде първият съперник на Григор Димитров

...
Чехът Вацлав Шафранек ще бъде първият съперник на Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор започва срещу непознат чех на US Open


Чехът Вацлав Шафранек ще бъде първият противник на Григор Димитров на US Open. Най-добрият български тенисист, който е подложен под №7, ще стартира присъединяване си в последния за годината шампионат от Големия шлем против 206-ия в международната класация на АТР чех.

Шафранек си извоюва правото да играе в главната скица в Ню Йорк след три трисетови победи в квалификациите. Във финалния кръг той направи поврат против четвъртия в схемата на пресявките Серхий Стаховски, елиминирайки го с 3:6, 7:5, 6:1.

Григор и Шафранек досега не са се изправяли един против различен. Чехът е на 23 години, висок е 185 см, тежи 80 кг, играе с дясна ръка, а бекхенд извършва с две ръце.

Участва в шампионатите на ITF и веригата “Чаланджър ” на АТР. Най-предното си класиране в международната класация Шафранек доближава на 8 май 2017 година - 197-о място. За него това ще бъде дебют в главната скица на Откритото състезание на Съединени американски щати.

За разлика от него Григор Димитров ще играе за седми път на US Open при мъжете. Най-доброто му показване до момента е достигането му до четвъртия кръг през 2014 и 2016 година. Българинът е младежки първенец в шампионата от 2008 година.

Ако успее да се оправи с Вацлав Шафранек, идващото затруднение пред Григор ще е спечелилият от дуела сред Аляж Бедене и Андрей Рубльов.

Очаква се първият мач на Димитров на US Open да бъде във вторник. Жребият изпрати първата ни ракета в четвъртината на лидера в главната скица Рафаел Надал, което значи, че двамата могат да се срещнат едвам на четвъртфиналите, в случай че съумеят да преодолеят предходните си противници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР