Чех, който незаконно отглеждал два лъва, беше нападнат и убит

...
Чех, който незаконно отглеждал два лъва, беше нападнат и убит
Коментари Харесай

Лъв уби стопанина си в Чехия

Чех, който нелегално отглеждал два лъва, беше атакуван и погубен от единия от тях - 9-годишен мъжага. Инцидентът е станал в Здехов - село в източната част на Чехия.

"Мога да потвърдя гибелта на лицето, което е отглеждало лъвовете ", сподели говорителката на районното полицейско ръководство Ленка Яворкова.

Води се разследване, с цел да бъдат изяснени събитията по случая.

Загиналият е на 34 години. Той е държал животните - лъв на девет години и лъвица на две години - в нелегално издигнато помещение. Мъжът не е имал и позволение от локалните ветеринарни служби.

"Полицията бе принудена да простреля двете животни ", изясни говорителката.

Бащата на починалия се е обадил на полицията в седем часа локално време, защото забелязал тялото на сина си по една от камерите за наблюдаване. Повиканият на мястото доктор установил гибелта, съобщи още говорителката на полицията.

"След нападението животните не са напуснали заграждението, тъй че няма заплаха за локалните поданици ", увери говорителката.

Човекът почнал да гледа лъва през 2016 година, а предходната година взел и лъвицата. Присъствието на хищниците всявало терзание в Здехов - село с 600 поданици. През юни предходната година лъвицата нападнала и ранила колоездач, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР