Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви днес, че Папа Франциск Франциск

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви днес, че Папа Франциск Франциск
Коментари Харесай

Папа Франциск е жертва на пропагандата, заяви Рамзан Кадиров


Чеченският водач Рамзан Кадиров съобщи през днешния ден, че Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е " жертва на пропагандата ", откакто последният назова " жестоки " участващите в офанзивата в Украйна бойци от армията на Руската федерация, които не са от съветска националност, съобщи Франс прес.

В изявление за списанието на Йезуитския медал " Америка ", оповестено на уеб страницата му в понеделник, папата сподели, че има " доста данни за жестокостта на войските " на Русия, идващи в Украйна.

" Най-жестоки са може би идващите от Русия, само че не (принадлежащи към) съветската традиция като чеченците, бурятите ", съобщи апропо той.

Чечения е република в съветски Кавказ, най-вече мюсюлманска, а Бурятия - будистки район в Сибир, ситуиран сред езеро Байкал и Монголия.

" Папата показа чеченците и бурятите като най-жестоките (бойци) в съветската войска ", реагира през днешния ден Рамзан Кадиров, властнически водач на Чечения.

" Как може да се разбере - единствено по външен тип - от коя националност е даден боец в обещано поделение, щом в страната ни живеят над 190 народности? " - запита Кадиров в официално съобщение, качено в Телеграм.

" Главата на Ватикана естествено няма да може да отговори на този въпрос. Той просто е станал жертва на пропагандата и настървението на задграничните медии ", добави чеченският началник.

Той напомни на папата жестоки епизоди от историята на католическата черква, като загатна инквизицията и кръстоносните походи. 

В редиците на чеченците " няма нито алкохолици, нито наркомани, всеки е доста набожен ", съобщи Кадиров и добави, че войските му постоянно оферират на украинските бойци да се предадат, преди да влязат в пердах с тях.

" За страдание е, че една световноизвестна религиозна фигура не знае нищо за това по какъв начин мюсюлманите се държат с враговете си ", посочи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР