Чеченските отряди в Украйна търпят всекидневни загуби с убити или

...
Чеченските отряди в Украйна търпят всекидневни загуби с убити или
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров трупа загуби в Украйна, докато рекламира войната на Путин

Чеченските отряди в Украйна търпят всекидневни загуби с убити или ранени бойци, до момента в който структурите на Рамзан Кадиров се попълнят с доброволци, търсещи бързо и високо възнаграждение. 

Това оповестява съветският уебсайт " Важни истории ", който разгласява следствие на база вътрешни източници от Чеченската република. 

Официално Чечня твърди, че починалите ѝ бойци при боевете в Украйна са общо 13 души, което е едно от най-ниските равнища на фона на останалите райони в Руската федерация. 

Източници на " Важни истории " от Министерството на здравеопазването на Чечня обаче настояват, че смъртността измежду техните бойци са сравними с числата за Дагестан, където са доказани 123 убити. Чеченската република има към 1,4 млн. души население - два пъти по-малко от това на Дагестан. 

На този декор ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров деликатно поддържа облика си на неприкрит пропагандатор за цялостно заличаване на Украйна. Неговият помощник и член на съветската Дума Адам Делимханов се оказа първото цивилно лице, което получава медал " Герой на Русия " от началото на военната инвазия. 

Според " Важни истории " - изпращането на Делимханов на украинския фронт се е случило след няколко съществени спора в чеченските подразделения на съветската армия. 

Първоначално за началник на чеченските бойци е назначен Даниил Мартинов - някогашен чиновник на съветските специфични елементи " Алфа ", който е консултант на Кадиров по въпросите на силовите структури и е зам.-председател на Росгвардия в Чечня. 

Назначението на Мартинов се сблъсква със опозиция от страна на други двама висши ръководители на армията, които са братя на Адам Делимханов - Алибек и Шарип Делимханови. 

Изданието показва, че двамата не възприемали новоназначения пълководец като " престиж " и считали, че е " унизително " да му се подчиняват. 

Мартинов влиза в спор и с ръководителя на чеченските полицейски специфични сили, които също са били част от първичния опит на съветската войска да превземе Киев. 

Колоната от съветски десантчици, която беше ориентирана към украинската столица в края на февруари, е включвала и чеченски подразделения.

По време на украинската контраофанзива те са изгубили връзка с командира си и са избягали от бойното поле - неуспех, поради който са обвинили Даниил Мартинов.

Според медията - още при започване на март съветският Генерален щаб е стигнал до извода, че няма да успее да се оправи с офанзивата по посока Киев и че би трябвало да стартира да се готви за оттегляне, каквото беше подхванато след няколко седмици. Руските войски, в това число - чеченците, са трансферирани към източните територии на Украйна и обсадения Мариупол. 

Решението за евакуиране от Киев е довело до спор сред военното командване и Рамзан Кадиров, който още преди войната декларира, че Русия е длъжна да превземе украинската столица. Войната за южните райони на Украйна съгласно него е била " не толкоз влиятелна задача, с цел да рискува своите хора ". 

" Важни истории " оповестява, че в средата на март Кадиров е наредил на бойците си да се връщат в Чечня, " с цел да си починат ", вследствие на несъгласията си с съветското Министерство на защитата. В същото време той продължава да разгласява клипове в обществените мрежи, в които твърди, че се намира на територията на Украйна - изказвания, които бяха опровергани от журналистически следствия. 

" Както всички останали съветски жители Кадиров става пленник на пагубното решение на Владимир Путин да води война с Украйна. Кадиров се оказва в позиция да вкара армията си в тази " спецоперация ", тъй че и вълкът да е утолен, а агнетата - цели. От една страна, никой не би трябвало да се съмнява, че ръководителят на Чечня е напълно склонен с президента на Уркайна. Но въпреки това, Кадиров не е подготвен да жертва своите бойци. Разрешението на този спор се оказва по силите единствено на Адам Делимханов ", написа медията. 

Източниците ѝ го разказват като " надарен правоприемник на чеченските престъпни престижи ", който се е занимавал с практикуване на надзор върху чеченските диаспори в чужбина, употребявайки техния " криминално-икономически капацитет ". 

Според медията - той има мощно въздействие измежду чеченските общности в Русия, страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики и по-специално Украйна и Централна Азия, в по-малка степен в Европа и Близкия Изток. От 2014 година Делимханов е глобен от Съединени американски щати като интернационален преестъпник. 

Към средата на март Адам Делимханов отпътува за Украйна с няколко задачи, една от които е да усъвършенства връзките на чеченците с военните ръководители на сепаратистите в Донецк и Луганск.

Командирите от двете окупирани украински области са " сериозно настроени към чеченските бойци ", само че след намесата на Делимханов са принудени да се " смирят " и спират да недоволстват обществено от държанието на хората на Кадиров. 

В предишното Адам Делимханов е уличаван за няколко показни убийства на съперници на Кадиров - в това число на някогашния народен представител Руслан Ямадаев през 2008 година в центъра на Москва. Братът на убития Ямадаев Иса казва, че Делимханов е прочут в Чечня като " Палача ", тъй като дава отговор за отвличанията и наказателните акции. 

Според " Важни истории ", част от задачата на чеченските ръководители в Украйна е да " популяризират " войната (като употребяват и каналите на Рамзан Кадиров). Част от екипа на Делимханов се оказва и министърът на информацията на Чечня Ахмед Дудаев. 

Същевременно управляващите прикриват данните за починалите хора, измежду които има огромен брой доброволци без опит в силовите структури. Няколко самостоятелни публицисти в Чечня наблюдават обществените мрежи и чат-платформите, в които се появяват от ден на ден известия от родственици на починали бойци с апели към хората да се молят за тяхната памет. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР