, че се ангажира да дари 120 милиона долара, за

...
, че се ангажира да дари 120 милиона долара, за
Коментари Харесай

Фондация Гейтс дарява 120 млн.долара на бедни страни за закупуване на експериментално ковид лекарство

, че се ангажира да подари 120 милиона $, с цел да помогне на страните с ниски приходи да получат по-бързо молнупиравир (molnupiravir). Това е пробен перорален препарат за лекуване на ковид на компанията MerckCo Inc в съдействие с Ridgeback Biotherapeutics.

„ За да прекратим тази пандемия, би трябвало да подсигуряваме, че всеки, без значение къде живее по света, има достъп до съществени здравни артикули “, сподели Мелинда Гейтс, съпредседател на фондацията. „ Несправедливата действителност е, че страните с ниски приходи трябваше да чакат всичко - от персонални защитни средства до ваксини. Недопустимо е. "
 След 2 година Мелинда Гейтс към този момент може да не е във фондацията След 2 година Мелинда Гейтс към този момент може да не е във фондацията
Бил Гейтс и Мелинда Френч Гейтс от време на време назовават фондацията, която са основали, своето „ четвърто дете “. Ако не съумеят да на...

Първоначалните данни, показани от разработчика на препарата, компанията Merck, демонстрират, че молнупиравир може да понижи на половина риска от съществено заболяване и гибел заради COVID-19. Молнупиравир ще бъде първото перорално антивирусно лекарство, утвърдено за приложимост при леки до умерени пациенти с COVID-19. Според Бил и Мелинда Гейтс това ще бъде огромен пробив в предотвратяването на хоспитализации и спасяването на човешки животи.

Уточнява се категорично обаче, че потреблението на препарата няма да отстрани нуждата от имунизация.

Решението дали да се позволи използването на този препарат ще се взема от регулаторни органи, в това число Световната здравна организация и националните държавни управления.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР