Частният жп завод Експрес Сервиз е предложил на БДЖ да

...
Частният жп завод Експрес Сервиз е предложил на БДЖ да
Коментари Харесай

Жп завод: Предложихме ремонт на 22 влака за 17 милиона лева, отстраниха ни и пуснаха поръчка за 137 млн.

Частният жп цех " Експрес Сервиз " е предложил на БДЖ да прави поддръжка и ремонт на дизеловите мотриси " Сименс " в продължение на 5 години против 17 милиона лв.. Компанията обаче е отстранена от процедурата с условие за оборот от 80 милиона лв. на година, а търгът е разгласен с бюджет от 137 милиона лв.. Това разгласи шефът на русенското дружество Цветелин Колев.

Според него макар че в поръчката с изключение на 22-те дизелови мотриси " Дезиро " са включени и още 22 електрически, то бюджетът на публичната поръчка е оскъпен неведнъж и изцяло недействителен. В случай че сметките на " Експрес Сервиз " са правилни за цената на осъществяваната активност, то би трябвало прогнозната стойност да е с към 100 милиона по-ниска от заложеното финансиране от страна на БДЖ.

Днес от частния жп цех и от дъщерното дружество на БДЖ - " БДЖ Кончар " упрекнаха държавните железници в серия от нагласени публични поръчки, които облагодетелстват компанията " Жп Тракция ". Това сдружение се появи неотдавна на пазара, стремително получи лиценз от Изпълнителна организация " Железопътна администрация " и стартира да обира всеобщо публичните поръчки на БДЖ без да има личен състав и техника. Разрешителното им за работа бе издадено от шефа на ИАЖА Веселин Василев, който е някогашен сътрудник на притежателя на " Жп Тракция " в жп компания на предприемача Васил Божков.

И от " Еспрес Сервиз ", и от " БДЖ Кончар " са безапелационни, че откритата процедура за ремонт на 9 локомотива за тригодишен интервал, за която OFFNews разгласява свое следствие, е написана особено за " Жп Тракция ", защото в тръжната документи са вкарани цялостен куп дискриминационни условия.

" Поръчката е неуместна. От една страна " БДЖ-Пътнически транспорти " е възложител, само че също по този начин е записано, че държавната компания ще извърши сама повече от 80 % от активността по ремонтите. За изпълнителя остава единствено да написа фактури и да ги праща на БДЖ ", сподели Цветелин Колев.

Според него " Експрес Сервиз " автоматизирано отпада от опцията да подаде оферта за сладката поръчка с бюджет от над 4 милиона лв. без Данък добавена стойност, защото съгласно конкурсната документи локомотивите би трябвало да се предават в Локомотивно хранилище София, а изпълнителят се задължава да прави механически прегледи в границите на 8 работни часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР