Частни инвеститори спечелиха за пръв път мажоритарен дял в руската

...
Частни инвеститори спечелиха за пръв път мажоритарен дял в руската
Коментари Харесай

Частни инвеститори вече притежават мажоритарния пакет в известната руска оръжейна компания Калашников



Частни вложители завоюваха за пръв път мажоритарен дял в съветската оръжейна компания " Калашников ", която е производител на известните автомати AK-47, оповестиха от компанията в четвъртък, оповестява организация Франс прес.

Това стана факт, откакто в свое публично изказване, съветската държавна холдингова компания " Ростек " съобщи, че е понижила досегашният си дял от 51% в " Калашников " до блокираща квота от 25% плюс още една акция. Акциите са били продадени на генералният шеф на " Калашников " Алексей Криворучко, който към този момент беше акционер в оръжейния тръст, и на негова компания.

Според " Ростек " договорката е била за над 1,5 милиарда рубли (около 26,39 млн. щатски долара).

Трябва да се има поради, че пазарната оценка на " Калашников " се усили съвсем двойно по отношение на 2014-а година, когато тогавашният едноличен притежател " Ростек " отвори компанията за публично-частно партньорство.

Сделката за продажбата на този огромен пакет от акциите на " Калашников " е реалност в миг, когато компанията претърпява сериозна промяна, диверсифицира производството си и се концентрира върху износа, макар че тя също е предмет на глобите от страна на Съединени американски щати, наложени върху редици съветски компании предвид на рецесията в Украйна.

Основана през далечната 1807-а година в град Ижевск - на 1300 километра източно от Москва, някогашната фабрика " Измаш " претърпя серия от промени от 2013 година насам, когато " Розтек " я сплоти с друго дружество и я преименува на холдингова компания " Калашников " на името на изобретателят на АК-47 Михаил Калашников.

АК-47 е главното огнестрелно оръжие на въоръжение в съветската войска, само че също по този начин е и най-популярното огнестрелно оръжие в света заради надеждността му при разнообразни климатични условия и обстоятелството, че се създава в редица страни, припомня Франс прес.

Точно преди гибелта си на 94-годишна възраст през 2013-а година, Михаил Калашников се оплака на президента Владимир Путин за неприятното ръководство и ниски заплати в компанията. Откакто обаче бяха привлечени частни вложители в ръководството на компанията от нейния шеф Алексей Криворучко, тя стартира да създава нови модели оръжия и промени своя имидж, като даже стартира да продава облекла и сувенири, възползвайки се оптимално от непокътнатата си марка " Калашников ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР