Частната руска военна компания Вагнер контролира военни обекти в град

...
Частната руска военна компания Вагнер контролира военни обекти в град
Коментари Харесай

Докато „Вагнер“ напредва към Москва, в Русия валят призиви за обединение около Путин

Частната съветска военна компания " Вагнер " управлява военни обекти в град Воронеж, намиращ се на към 500 километра от съветската столица Москва. За това оповестява Ройтерс, като се базира на източник от съветските служби за сигурност, приказвал за организацията.

По-рано през днешния ден съветският Национален комитет за битка с тероризма разгласи въвеждане на режим на антитерористична интервенция в Москва, Московска и Воронежка област, напомня ТАСС.

Над 300 километра от автомагистралата " М4 Дон " във Воронежка област са затворени за придвижване, разгласи в канала си в Телеграм регионалният губернатор Александър Гусев, съобщи ТАСС. Той прикани жителите да се въздържат от придвижване както по районните, по този начин и по локалните пътища, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руската войска организира " бойни " интервенции в събота в региона на Воронеж, граничещ с Украйна и ситуиран на към 500 км южно от Москва, оповестиха локалните управляващи, в разгара на въоръжения протест на паравоенната формация „ Вагнер “.

„ В рамките на антитерористичната интервенция на територията на Воронежска област въоръжените сили на Руската федерация организират нужните оперативни и бойни дейности “, сподели регионалният шеф Александър Гусев в Telegram.

Воронеж е на към половината път сред Москва и град Ростов, където рано в събота Вагнер разгласи първото завладяване на съветска военна инфраструктура и обекти.

Руският опозиционен водач Михаил Ходорковски споделя, че счита, че антивоенните руснаци " би трябвало да поддържат " шефа на „ Вагнер “ Евгений Пригожин.

Пишейки в Туитър на британски, Ходорковски сподели, че „ той не е наш съдружник и тази поддръжка ще бъде доста краткотрайна и условна, само че маршът му е голям удар върху легитимността на Путин и всичко, което разчупва режима, е положително “.

Междувременно съветски публични лица и политици насочат апели за обединяване към президента Владимир Путин.

„ Депутатите от Държавната дума, представляващи ползите на жителите на Руската федерация, се афишират за консолидация на силите, поддържат президента Владимир Владимирович Путин - нашия висш главнокомандващ. Бойците на „ Вагнер “ би трябвало да създадат единствения верен избор: да бъдат със своя народ, на страната на закона, да пазят сигурността и бъдещето на своята татковина и да извършват заповедите на висшия главнокомандващ. Всичко друго е изменничество! “, споделя Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума.

„ Съветът на Федерацията, Камарата на районите, изцяло поддържа президента, поръчител на Конституцията, и ясното схващане какъв брой значима е в актуалната обстановка виновната и консолидирана позиция на цялото общество, жителите и ръководителите на всички субекти на Федерацията без изключение. Президентът е споделил всичко. Каза го по метод, който не оставя у никого въпроси или подозрения. Той беше изцяло прям и безапелационен “, съобщи ръководителят на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова предизвести, че „ врагът единствено чака междуособици в Русия, само че няма да дочака това да се случи “:

„ Имаме един главнокомандващ. Не двама, не трима. Един. И той прикани всички да се обединят. Това е най-важното сега. Всеки от нас има лично отношение към всичко. Но има моменти в историята, когато персоналните усеща би трябвало да се оставят настрани за по-късно. “Архимандрит Алексий, представител на Руската православна черква, разяснява, че обстановката е доста мъчно и че „ по време на война или специфични интервенции вътрешните разправии са като изменничество, мога да кажа единствено това “, оповестява БГНЕС.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР