Частната американска компания "Спейс Екс" изстреля тестова ракета за пилотиран

...
Частната американска компания "Спейс Екс" изстреля тестова ракета за пилотиран
Коментари Харесай

Спейс Екс изстреля тестовата ракета Дракон

Частната американска компания "Спейс Екс " изстреля тестова ракета за пилотиран полет в космоса. Проектът се реализира в партньорство с НАСА и е крачка към изпращането на астронавти в космоса.
Нито един астронавт не е изхвърчал в космоса от територията на Съединени американски щати от 2011 година насам. Но това скоро може да се промени след тестовия полет на "Спейс Екс " с нова ракета и капсула, която разполага със седем места. Сега на борда на капсулата няма астронавти, а манекен със датчици и инсталация. Манекенът е наименуван Рипли - на името на героинята от филмите „ Пришълецът ".
Корабът би трябвало да се скачи с Международната галактическа станция на следващия ден, преди да се върне на Земята на 8 март.
От триумфа на задачата зависи дали пилотираните полети ще бъдат обновени, даже още тази година.
В момента Вашингтон заплаща на Русия за за транспорта на хора и товари до Международната галактическа станция. "Спейс екс " има богат опит в полетите до орбиталния комплекс, само че този предизвикването е по-голямо, защото критериите за сигурност при пилотирани полети са доста по-високи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР