Частичното бедствено положение във Велинград ще продължи до 14 май.

...
Частичното бедствено положение във Велинград ще продължи до 14 май.
Коментари Харесай

Частичното бедствено положение във Велинград продължава до 14 май

Частичното бедствено състояние във Велинград ще продължи до 14 май. Причината е ново разкъсване на дига на река Малка Мътница.

Няма заплаха за популацията и за подстанцията, която зарежда с вода общините Велинград и Ракитово. Следи се и равнището на язовир „ Малка Мътница “. Екипите на „ Напоителни системи - клон Тополница “ са на терен, сподели шефът на сдружението Сашка Целева.

„ Много се увеличи равнището на реката. Скъса се дигата на още едно място и стартира да разлива вода, само че обстановката е овладяна. Друг проблем е, че бент. „ Малка Мътница “ е на 80% и следено се изпуска по малко, тъй като тази вода пък затруднява работата на машините в коритото “, изясни тя.

„ Не мога да си разреша да увелича количеството сега с цел да освободя размера, само че все пак, всичко е под надзор. Няма заплаха. Подстанцията е надалеч. Взели сме всички ограничения. Водата не може да стигне до там. Багерите започнаха работа на първо време в тази част на реката. Укрепена е, тъй че, няма заплаха за подстанцията “, добави тя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР