Частично бедствено положение е обявено в района на Ивайловград в

...
Частично бедствено положение е обявено в района на Ивайловград в
Коментари Харесай

Частично бедствено положение е в сила за 3 села в Ивайловградско

Частично бедствено състояние е оповестено в региона на Ивайловград в 3 села - Ленско, Соколенци и Меден бук, оповестява БНР. Падналият там проливен дъжд, както и в Симеоновград, е достигнал 100 литра на литра на квадратен метър за последното денонощие.

Придошлите води са разрушили елементи на пътната настилка до село Ленско, където са се образували дупки по 250 квадратни метра. Второто обитаемо място е село Соколенци, където заради огромния водосбор има компрометирана пътна настилка. Част от пътя е непристъпен поради насъбрани наноси и лепкава тиня. В село Меден бук е отнесено половината от пътното платно с ширината на сектора над метър и половина и дължина към 5 метра.

Няма потърпевши и бедстващи хора. Екипи работят по зареждането с електричество в пет ивайловградски села. Затова и кметът на Ивайловград Диана Овчарова разгласи отчасти бедствено състояние:

" Най-разрушен е пътят за село Мандрица и Меден бук, където тъкмо преди него в продължение на 9 метра секторът от едното пътно платно, което е част от републиканската пътна мрежа, е отнесено от придошлата вода. И в действителност и злепоставен целият метод към пътят, който води към селото, тъй като това е единствения вход за селото ", сподели Диана Овчарова.

" Никой нито очакваше, нито предвещаваше да се случи това злополучие, на което станахме очевидци. Небето още веднъж се затъмнява, само че се надяваме, че няма да имаме неприятната обстановка. Готови сме да реагираме ", добави кметът на Ивайловград, където бедственото състояние ще бъде анулирано след прекъсване на изобилните превалявания. 
Направен е и план на нужните финансови средства за превъзмогване на рецесията.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР