Частен съдебен изпълнител обяви поредна публична продан за хотелския СПА

...
Частен съдебен изпълнител обяви поредна публична продан за хотелския СПА
Коментари Харесай

СПА хотел и консервна фабрика са обявени на търг заради дългове

Частен правосъден реализатор разгласи поредна обществена обмен за хотелския СПА комплекс в Брестник, както и за новата фабрика за преправка на зеленчуци в Белащица, написа " Марица ".

На предния търг за хотела, разгласен за 7 март 2024 година още веднъж не се яви покупател. Тогава началната продажна цена бе 7 632 219.84 лева, а към днешна дата е понижена на 6 868 997.86 лева В нея са включени и 18-те еднофамилни къщи в общо дворно място - част от хотелския комплекс. Към него има още състезателен комплекс с ресторант, както и вътрешен и външен плувен басейн.

Припомняме, че първия опит за продажба на парцела бе през 2019 година Тогава стартовата цена бе 4 811 961 лева Пет години по-късно цената се завиши неведнъж поради включените 18 здания.

Върху хотела има наложени тежести. Той е ипотекиран в Българо-американската кредитна банка /БАКБ/. 

Оферти за новия търг ще се одобряват до 16 май 2024 година Ако този път се яви покупател, той ще се оповести на идващия ден.

Заради дълг към БАКБ, ЧСИ търси нов притежател и за консервната фабрика в Белащица.

Производственото дружество, оборудвано с съвременни поточни линии, не е функционирало след построяването си през 2015 година В него са вложени над 8 млн. лева европейски средства след извоюван план по подмярка 4.2.„ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “ от Програмата за развиване на селските региони.

Търгът за фабриката започва от 4 088 727 лева, по отношение на 4 628 430 лева при предната продажба. Резултатът от наддаването ще стане явен на 23 април 2024 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР