Част от Стара Загора ще остане без вода днес до

...
Част от Стара Загора ще остане без вода днес до
Коментари Харесай

Заради ремонтни дейности: Част от Стара Загора ще бъде без вода днес

Част от Стара Загора ще остане без вода през днешния ден до 16:00 часа. Причината е осъществяване на ремонтни действия. Това оповестяват на формалния уебсайт на " Водоснабдяване и канализация " ЕООД Стара Загора.

Без вода ще бъдат потребителите в карето от улици: от ул. " Дунав " на юг до ул. " Августа Траяна " и на запад до ул. " Братя Митови " ; от ул. " Августа Траяна " на юг до ул. " Боруйград " и от ул. " Света Троица " на изток до бул. " Митрополит Методий Кусев " ; от ул. " Княз Александър Батенберг " на изток до ул. " Майор Таньо Кавалджиев " и от ул. " Боруйград " на юг до ул. " Св. Княз Борис I ", както и целият квартал " Македонски ", и болница " Тракия-Парк ", оповестява Българска телеграфна агенция.

В Стара Загора сдружението извършва план за замяна на водопроводна и канализационна мрежа. Очаква се да бъде сменена над 40 километра водопроводна мрежа и реконструирана близо 17 километра от канализационната мрежа. Ще бъдат обособени общо 14 водомерни зони в централните квартали на града, в които да се мери подадената и употребяваната вода, ще се наблюдават дебит и налягане. Целта е разтоварване на мрежата и предпазването ѝ от препълване при интензивни дъждове.

Проектът ще бъде осъществен до края на 2023 година и в градовете Казанлък, Чирпан и Раднево. Общата му стойност е близо 122 млн. лв. и е финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда " 2014-2020, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура за непосредствено даване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР