Част от поставените проблеми на медицинските сестри ще бъдат обсъдени

...
Част от поставените проблеми на медицинските сестри ще бъдат обсъдени
Коментари Харесай

След протеста: Проблемите на медсестрите остават неразрешени

Част от поставените проблеми на медицинските сестри ще бъдат разисквани в работен порядък и с други министерства, с цел да се търси трайно решение. Това стана ясно след среща на заместник-министъра на опазването на здравето доцент доктор Георги Йорданов с протестиращите ръководители на Българската асоциация на експертите по здравни грижи Милка Василева, на Синдиката на българските медицински експерти Мая Илиева и други членове на организациите.

Сред тематиките на диалога бяха възнагражденията на медицинските сестри, изискванията на труд и опцията специалността им да бъде избрана за предпазена.

От думите на доцент Йорданов стана ясно, че се цели да се намерят подобаващите форми и тласъци, тъй че повече младежи да изберат специалността и да останат да практикуват в България. Сред водещите задания на Министерството на здравеопазването е българското опазване на здравето да бъде обезпечено с задоволително квалифицирани експерти и експерти по здравни грижи, съобщи още доцент Йорданов.

По данни на Министерство на здравеопазването през последните 14 години понижава броят на издаваните от ведомството удостоверения, нужни за практикуване на специалността „ здравна сестра “ в чужбина. През 2021 година са издадени 101 удостоверения, 2020 година – 77, 2019 година – 100, 2018 година – 111, 2014 година – 327, а през 2008 година - 687.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР