Част от къща се срути в столицата в началото на

...
Част от къща се срути в столицата в началото на
Коментари Харесай

Част от къща рухна в центъра на София при ремонт на съседна сграда

Част от къща се срути в столицата при започване на седмицата на улица “Братя Миладинови ” в София. По време на случая не е имало никой в нея, заяви. Очевидци описаха, че са чули мощен екот. Никой не е подозирал, че къщата е рискова – най-малко преди започването на градежа в съседство.

Собствениците й са двама. Единият от години живее в чужбина, а другият е юрист, който, за шанс, сега на случая е бил на открито.

Началникът на строителния надзор към Столична община арх. Влади Калинов счита, че постройката е била в доста тежко положение и е било единствено въпрос на време да се срути. Според него притежателят е бил наясно с казуса.

Вина обаче имали и строителите, тъй като не са направили нужният оглед на постройките, които са наоколо преди да стартират да построяват укрепването на техния терен. Допълва и че има огромна възможност стената на постройката да е паднала от вибрациите, който предизвиква строителната техника.

Това не е единствената постройката в такова положение в регион „ Възраждане ”, само че сигнали за евентуално рискови здания в региона липсват.

А кой ще носи отговорност занапред ще се разбере. Дирекцията за народен строителен надзор към този момент са почнали проучване, което би трябвало да откри има ли отговорен, кой е и какви ограничения ще бъдат взети. Докато бъде решена ориста на полусрутената къща, жителите в съседство ще живеят в боязън, тъй като заплаха от наново сриване има.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР