Част от инфраструктурата на сателитната система Галилео“ ще бъде предислоцирана

...
Част от инфраструктурата на сателитната система Галилео“ ще бъде предислоцирана
Коментари Харесай

Част от инфраструктурата на „Галилео“ ще бъде предислоцирана от Великобритания в Испания заради Брекзит

Част от инфраструктурата на сателитната система „ Галилео “ ще бъде предислоцирана от Англия в Испания поради Брекзит, предаде БНР, базирайки се на информация от Европейската комисия.

Разполагането в Лондон на помощния бдителен център за сателитната система за навигация „ Галилео “ стартира през 2010 година след извоюван конкурс в сериозна конкуренция от други места в Европа. По принцип центърът се задейства, когато основният център за сигурност в Париж не действа. Той трябваше да стане изцяло функционален по-късно тази година, само че представител на Европейската комисия заяви, че е взето решение за предислоцирането му в Испания, поради излизането на Англия от Европейски Съюз. Официално решението се чака да бъде оповестено на среща идната сряда.

Решението е следващ удар за английската галактическа промишленост вследствие на Брекзит. През ноември английски компании и Кралското общество за въздухоплаване бяха изключени от присъединяване в бъдещи контракти, поради Брекзит, което засегна изключително програмата „ Галилео “. Системата „ Галилео “ се състои от 18 спътници, които ще бъдат изцяло функционални през 2020 година. Смята се, че системата е по-точна от тази на ДжиПиЕс и бе създадена частично Европа да не бъде напълно подвластна от американската военна навигационна система.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР