Част от българските евродепутати, които избраха политическите си интереси пред

...
Част от българските евродепутати, които избраха политическите си интереси пред
Коментари Харесай

Манолова: Борисов избяга, не смее да стъпи в центъра на София |

Част от българските евродепутати, които избраха политическите си ползи пред ползите на жителите по време на дебата през вчерашния ден в Европейския парламент, следва да поддържат резолюцията на комисията ЛИБЕ в Екологичен потенциал. Резолюцията разкрива неналичието на господство на правото, проблемите в демокрацията и правосъдната система, натиска над медиите и размера на корупцията в България. Европа прогледна за България с помощта на митингите и в резолюцията са отразени и настояванията на митингите у нас. Разочароващо е, че български евродепутати не подеха настояванията, а участваха в опъването на чадър над Борисов.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова пред медиите в Пловдив, където откри офис на организацията. Тя напомни, че от „ Изправи се.БГ " са изпратили послание до българските евродепутати с апел да поддържат резолюцията.

Близо 100 дни не престават митингите и окуражаващото е, че те дават своите резултати - Борисов трайно избяга от работното си място и не смее да се появи в триъгълника на властта в центъра на София. От боязън от митингите обикаля страната в следена среда или играе футбол, до момента в който Европейският парламент разисква върховенството на правото в България. И в най-малкото обитаемо място в България, и в центъра на Европа схванаха какъв човек ръководи България, добави Манолова.

Тя акцентира, че пред скоби за „ Изправи се.БГ " са проверката на ръководството на Борисов и повишението на приходите на жителите.

Сред нашите цели са най-малък месечен приход от 1000 лева за работещ човек посредством въвеждане на минимална почасова ставка, преизчисляване на пенсиите, опазване на здравето без доплащане и еднакъв старт за децата в просветителната система, сподели Манолова. Тя добави, че следва стопански конгрес, на който ще бъде показана икономическата стратегия на „ Изправи се.БГ " от младите специалисти в екипа.

Корупцията в България обезкървява приходите на българските жители, по тази причина е нужна проверка на всички равнища – държавно управление, министър председател, министри, държавни структури и предприятия, огромни покупко-продажби, публични поръчки, добави ръководителят на „ Изправи се.БГ ".

Тя даде за образец ремонтът на правата Чирпан-Стара Загора, която е построена преди 8 години за 60 млн. лева, а в този момент ще се ремонтира за 90 млн. лева Ремонтът ще се извърши от компания, определена от държавната „ Автомагистрали " без конкурс и без социална поръчка, изясни Манолова.

Тя съобщи, че в партньорската мрежа „ Изправи се.БГ " вземат участие цивилен организации, инициативни комитети, специалисти и към този момент оповестените сътрудници от дясното политическо пространство като ДБГ, центристи от „ Волт ", както и социалдемократи, земеделци и придвижването на Татяна Дончева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР