, част от А1 Group, ще придобие 100% от дяловия

...
, част от А1 Group, ще придобие 100% от дяловия
Коментари Харесай

А1 България придобива СТЕМО - една от най-големите български IT компании

, част от А1 Group, ще придобие 100% от дяловия капитал на една от най-големите български IT компании - . Сделката е част от дълготрайната тактика на А1 да се развива като един от пазарните водачи в областта на ICT бизнес услугите. Със своя дълготраен опит на българския пазар, ноу-хау и висок професионализъм, А1 и СТЕМО дружно ще дават необятно портфолио от високотехнологични услуги за корпоративни клиенти. Колаборацията в региона на систематичната интеграция на ИТ инфраструктура, мрежова съгласуваност, киберсигурността, разработка и внедряване на програмен продукт ще докара до основни синергии, благоприятни условия за напредък и изгоди за потребителите на IT услуги.

А1 е водеща компания във връзка с даването на ICT и IoT решения за бизнеса, основани на NB-IoT технологията, като предлага цялостното портфолио услуги - от програмен продукт до хардуер и систематична интеграция. Компанията разполага с съвременни центрове за данни в няколко града в страната, а измежду сътрудниците ѝ са водещи софтуерни компании в международен мащаб като Cisco, Dell, IBM, f5, SAP, Acronis и други.

" Придобиването на СТЕМО ще способства за разширение на наличието ни на пазара на бизнес IT решения. Присъединяването на компанията към фамилията на А1 ще подкрепи общата ни цел да решаваме по-бързо и още по-качествено провокациите пред бизнеса и обществените организации благодарение на технологиите. Сделката е естествена стъпка в развиването на нашата ИТ експертиза и ще ни разреши да предлагаме все по-комплексни софтуерни решения на компании от всевъзможен мащаб. Вярвам, че опитът ни в Software as a Service, Infrastructure as a Service и киберсигурност, в комбиниране с дългогодишната експертиза на СТЕМО, ще докара до развиване на целия пазар на високотехнологични решения в страната ", разяснява договорката Александър Димитров, основен изпълнителен шеф на А1 България.

" СТЕМО е компания с 31 годишна история. Винаги сме били водеща IT компания в страната. Гордеем се с уменията и професионализма на хората, с които работим дружно толкоз дълго. Присъединяването ни към групата на А1 ще разреши да използваме по-пълноценно нашите благоприятни условия и да предлагаме IT услуги на повече интернационалните клиенти. Сигурен съм, че това е ново предизвикателство и опция за целия екип на СТЕМО. Синергията сред СТЕМО и А1 ще докара до повишение на равнището на софтуерно развиване в страната ", разяснява Георги Тихов, шеф на СТЕМО.

Дългогодишният опит на СТЕМО на българския пазар обгръща цялостно портфолио от ICT услуги, като създаване на IT инфраструктура, облачни и управляеми услуги, SAP/ERP интеграция, разработка и внедряване на програмен продукт, доставка и поддръжка на хардуер.

СТЕМО е сътрудник на голям брой интернационалните софтуерни компании като SAP, Microsoft, Cisco, VMWare, Veeam, HP Inc., HPE, Dell, Fujitsu, Lenovo, Canon, Xerox, Lexmark и други, и е осъществила редица планове за някои от най-големите организации в частния и обществения браншове.

A1 България ще финансира договорката посредством наличния си капитал, а цената ѝ няма да бъде обществено оповестявана съгласно сделката сред участниците в нея. Придобиването предстои на утвърждение от съответните регулаторни органи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР