Часове след призива на посолствата на САЩ, Великобритания и Италия

...
Часове след призива на посолствата на САЩ, Великобритания и Италия
Коментари Харесай

Протестите в Тирана не стихват, демонстрантите хвърлят коктейли ``Молотов`` по спецчастите

Часове след апела на посолствата на Съединени американски щати, Англия и Италия и депутати от Европейския парламент за въздържаност, протестиращи в Тирана хвърлиха коктейли „ Молотов “ против силите за битка с безредиците.
 Албания: Премиерът Еди Рама осъди кървавите конфликти от уикенда
Това стана в центъра на албанската столица в региона на държавните здания и ръководството на националната полиция, съобщи Асошиейтед прес.

Лидерът на опозиционната дясно-центристка консервативна Демократическа партия Лулзим Баша съобщи, че това е митинг против нелегитимното държавно управление.

Въпреки проливния дъжд, в него се включиха хиляди стачкуващи, които се насочиха към 5 здания, избрани от тях като „ пленените от държавното управление институции “ - офиса на премиера, Народното събрание, ръководството на националната полиция, столичното полицейско ръководство и вътрешното министерство.

Според премиера социалист Еди Рама „ Албания е развалена “. Той осъди насилието на протестиращите.

В декларация Демократическата партия упрекна държавното управление, че се пробва да подбужда борба, спор и боязън измежду жителите, и увери, че ще взе участие единствено в мирни митинги.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР