Часове след отнелата 8 човешки живота терористична атака започват да

...
Часове след отнелата 8 човешки живота терористична атака започват да
Коментари Харесай

Петима приятели от Аржентина и майка на две деца от Белгия са сред жертвите от Ню Йорк

Часове след лишилата 8 човешки живота терористична офанзива стартират да се появяват първите информации за жертвите на Сайфуло Саипов, който връхлетя пешеходци с пикап. Сред починалите има петима съученици от Аржентина.

Мъжете от колежа по политехника в аржентинския град Росарио отиват в Ню Йорк, където живее различен техен другар. Планът им е да отпразнуват дружно 30 години от завършването на гимназията.

Разходката по протежението на река Хъдсън приключва съдбовно за Ариел, Хернан, Диего, Алехандро и Хернан Феручи. На смъртоносната алея е ранен и шестият от групата. Приет в болница.

Жертва на атентата е и 31-годишна белгийска гражданка. Тя е била е в Ню Йорк на почивка дружно с майка си и сестра си.

Младата жена има 2 деца, едното е на 3 години, а другото е бебе на 3 месеца.

От външното министерство в Брюксел оповестиха, че измежду ранените има още едно белгийско семейство. В памет на жертвите светлините на Световния търговски център огряха в цветовете на американското знаме.

На метри от епицентъра на 9/11

Осем починали и 11 съществено ранени – това е равносметката от най-смъртоносния терористичен акт в Ню Йорк след 11 септември 2001 година Атентатът беше на метри от мястото на кулите- близнаци.

Извършителят, 29-годишен узбекистанец на име Сайфуло Саипов е обитавал законно в Съединени американски щати след идването си през 2010 година

В кабината на камиона палач е оставил записка, че работи от името на " Ислямска страна ". Засега групировката не е поела отговорност за офанзивата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР