Часове преди първата годишнина от войната Украйна се готви за

...
Часове преди първата годишнина от войната Украйна се готви за
Коментари Харесай

Часове преди годишнината от войната - Украйна се готви за масирана руска атака

Часове преди първата годишнина от войната Украйна се готви за масирана съветска офанзива. Мерките за сигурност в цялата страна са засилени.

Учениците учат онлайн, управляващите приканват да няма скупчване на хора на едно място. Местни медии оповестяват за увеличение на броя на пътните блокади в Киев, както и за огромен брой патрулиращи въоръжени служители на реда.

По-късно през днешния ден се чака Общото заседание на Организация на обединените нации да прегледа проекторезолюция за правилата за реализиране на обективен и резистентен мир в Украйна.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш дефинира съветската инвазия като нарушаване на Хартата на международната организация и интернационалното законодателство, и още веднъж предизвести за заплахата Москва да употребява нуклеарно оръжие. Украйна не се огъна и ще победи над съветските войски и гнет, написа в свое послание в обществените мрежи президентът Володимир Зеленски.

Днес в Киев е испанският министър председател Педро Санчес, а в редица европейски столици са планувани изяви, с които да бъде маркирана първата годишнина от съветската инвазия в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР