Часът е 6 сутринта. Алармата звъни. Ох, пак ли? Трябва

...
Часът е 6 сутринта. Алармата звъни. Ох, пак ли? Трябва
Коментари Харесай

Какво не бива да забравяме от детските приказки и филмчета?

Часът е 6 сутринта. Алармата звъни. Ох, отново ли?

Трябва да ставам. Толкова ми се спи, а толкоз работа ме чака. Ставам, взимам душ, изпивам на бързо едно кафе, навеждам се в порядъчен тип и отивам да работа.

И по този начин всеки ден едно и също. Прибирам се късно. И все нямам време да си отпочина, да помечтая , да се замисля над всички тези неща, които по този начин и все не съумявам да кажа на обичаните си хора. Всички ме нервират извънредно. Не мога да устоявам. Защо, за Бога, за какво?

 детство спомен Thinkstock

Иска ми се животът ми да беше като този в приказките. Е, да. Всеки би желал. Красиво и умерено небе, слънцето гали с лъчите си копринените листа на цветята, птиците красиво пеят своите песни, тревата е толкоз тучна и зелена. Сякаш си в Рая.

Докато внезапно не се появи злата магьосница и не трансформира цялата тази идилия в черно, пусто и каменисто място . Не е единствено в живота. В приказките също е здължителна появяването на тъмни облаци в по този начин топлите и спокойни дни.

Нищо не е единствено черно или единствено бяло. Нищо не е единствено неприятно или единствено положително. Винаги има и други нюанси, които си проправят път в нашето всекидневие. Дали това са вашите 50 нюанса сиво, ще решите вие сами.

За жал или не, в живота ни, както и в приказките и анимационните филми се появява някой злобен и лицемерен, решен да унищожи спокойствието на останалите , с цел да реализира непременно своята цел. Доста постоянно, с цел да получат това, което желаят, хората нараняват другите по пътя си.

Нека не забравяме историята за Спящата хубавица, Пепеляшка, Ариел, Снежанка и седемте джуджета, където щастието на една красива и очарователна госпожица бива засенчено от тъмната сянка на зла жена, която е решена да ѝ отмъсти било то поради хубостта ѝ, уменията ѝ или добротата ѝ.

Знаем житейската мъдрост, която гласи: ‘’ Човек, който няма врагове, не е постигнал нищо в живота си ’’. Положителните качества неизбежно са последвани от злоба, ревнивост, а от време на време и от предпочитание за отплата.

 детство спомен Thinkstock

За съжалание, множеството хора, притежаващи най-вече положителни качества са чувствителни и елементарно раними, и позволяват да бъдат ‘’повалени’’ от злобата, сипеща се като гореща плам върху уязвимата им душа.

В приказките, в най-невъзможния и сложен миг се поява красивият принц (е, от време на време той не е на бял кон, а язди северен елен), който е решен да избави своята обичана. Целувката в доста приказки взема решение ‘’проблема’’ на основната героиня. Лишена е от долнопробност и апатия. Така е, грубостта и вулгарността би трябвало да се спестят на подрастващите .

Тези истории са много постоянно пресилени, хиперболизирани и даже сладникави. Но пък са красиви. Карат те да се замислиш над всички тези скъпи неща, които множеството от нас пропущаме всеки ден . Остарявайки, осъзнаваме какво сме могли да изживеем и да оценим.

В последна сметка, приказките имат благополучен край – "Всички заживели щастливо... " Колко хубаво, нали?

След несгодите, през които минават, героите срещат своята същинска обич или пък същински другари и дружно минават през осеяната с тръни пътека. Накрая побеждават злото и всички са щастливи.

Дори и да не става от време на време по този начин в живота, ние би трябвало да се борим . Да прекосяваме през ледени стени, с цел да достигнем огъня, който ще ни стопли, да преплуваме реки и океани с цел да стигнем до красивия оазис, предлагащ ни куп богатства. Трудно е, само че не е невероятно. Та нали до скоро беше съвременно да цитираме Ницше с ‘’Това, което не ме убива, ме прави по-силен’’.

 dcc Thinkstock

Борейки се с живота, ние израстваме. Болката е най-силният преподавател. Злото и положителното са неделими.

Ако се опитаме да живеем в ’’златната среда’’ ще живеем малко по-лесно.

Приказките и анимациите не са основани единствено за деца. Те са въплъщение на хубостта, която живее у всеки от нас . Те са ентусиазъм за тези, които могат да мечтаят. Те са поука за тези, които могат да се учат от грешките си и могат да простят.

Всеки би могъл да открие себе си в воин от приказките. Те са един свят изпълнен с всевъзможни чудновати създания. Свят, където рибките, цветята, драконите носят душа, могат да приказват, да мислят. Свят, където положителното постоянно побеждава.

 s Thinkstock

Този свят можем да създадем и ние тук на Земята.

Научим ли се да бъдем по-толерантни един към различен, да демонстрираме обичта си без да се опасяваме или да считаме, че има време за всичко, да даваме втори късмет, да подадем ръка на наш непосредствен или пък на някой чужд , който се нуждае от нея, ние ще създадем дребна крачка към превръщането на безморалното и незадълбочено ежедневие в един малко по-стойностен и зареден със светли усеща свят.

Животът е прекомерно къс – дано го превърнем във чудо!

Автор: Таня Ангелова
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39855/39855321/1600-399-oktomvri.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Щастливите девойки пътуват Октомври -->  Кръстова Гора: там, където се сбъдват фантазиите Щастливите девойки пътуват Кръстова Гора: там, където се сбъдват фантазиите  5 енергийни места, които да посетите в България Щастливите девойки пътуват 5 енергийни места, които да посетите в България  20 Инстаграм-перфектни места в България Щастливите девойки пътуват 20 Инстаграм-перфектни места в България Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР